NB I

Leandro visszatér a Ferencvároshoz

Hajnal Tamás és Gera Zoltán után újabb tapasztalt válogatott játékost csábítottak vissza.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A háromszoros magyar bajnok, négyszeres MK-győztes, magyar válogatott Leandro aláírta szerződését a Ferencvárosi Torna Clubhoz.

A Fradival korábban bajnokságot és Magyar Kupát nyerő Leandro de Almeida visszatér Magyarországra, és az FTC-ben folytatja pályafutását. A magyar válogatott futballista korábban 2002 és 2006 között erősítette a zöld-fehéreket, akik a 2015–2016-os szezontól kezdve ismét soraikban tudhatják a több poszton bevethető, jelentős nemzetközi rutinnal bíró labdarúgót – írja a klub honlapja.

Gera Zoltán, és Hajnal Tamás után tehát rövid időn belül Leandro a harmadik olyan futballista, aki többszörös magyar válogatott, és korábban maradandót alkotott a Ferencvárosnál.

– Örömteli, hogy Gera Zoltán és Hajnal Tamás után ismét egy olyan válogatott labdarúgót tudtunk szerződtetni, aki tudja, mit jelent ebben a klubban játszani, hiszen egyszer már sikeres tudott lenni a Ferencvárossal – fogalmazott a klub honlapján Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója. – A koncepciónk része, hogy ilyen tudású és mentalitású futballistákkal szilárdítsuk meg a keretet. Azon dolgozunk tovább, hogy a nyári átigazolási időszakban tovább erősítsük a Ferencvárost, az új igazolásoknál a hangsúly nem a mennyiségen, hanem a minőségen van. Leandro érkezésével erősödni fog a bal oldalunk, hiszen mindenki tudja, hogy több poszton bevethető, minőségi labdarúgóról van szó.

A Brazíliában született Leandro Marcolini Pedroso de Almeida fiatal korában a Corinthians, majd a Londrina együttesében is futballozott, első profi klubja – az MTK – azonban már Magyarországon volt. Tizenhét évesen mutatkozott be a kék-fehéreknél, és nagyon fiatalon bajnoki címet, valamint Magyar Kupát nyert. Ezt követően Bükön, majd a Haladásban futballozott, a szombathelyi idény után pedig remek teljesítményével a Fradi figyelmét is felkeltette a tehetséges játékos.

Egy kilenc hónapos kitérőtől eltekintve négy szezonon át segítette a Fradit, amellyel bajnoki címet, ezüstérmet, két MK-győzelmet és egy Szuperkupát nyert. A Fradi színeiben 140 mérkőzésen lépett pályára és tíz gólt szerzett, tagja volt az UEFA Kupa csoportkörébe jutott együttesnek is.

Leandrót a Ferencváros labdarúgójaként hívták be a magyar válogatottba is, ahol eddig 12 mérkőzésen játszott – legutóbb Dárdai Pál irányítása alatt, a görögök elleni 0-0 alkalmával. Fradi-korszaka alatt kölcsönben a brazil Atlético Paranense együttesében is szerepelt, amellyel Paranense régiójában bajnoki címet szerzett, míg a rendkívül nívós Libertadores Kupában ezüstérmet ünnepelhetett.

A Fradi után a Debrecen színeiben folytatta, amellyel két bajnoki címet, egy Magyar Kupát és egy Szuperkupát nyert. Tagja volt a Bajnokok Ligája-csoportkörébe jutott együttesnek.

2010-ben a ciprusi Omonia Nicosia együttesébe igazolt. A klubbal hat szezon alatt 131 mérkőzésen lépett pályára. A sikerek itt sem kerülték el Leandrót, hiszen a ciprusi bajnokságban egy aranyat és két ezüstöt szerzett. A Ciprusi Kupát kétszer hódította el az együttessel, csakúgy, mint a Ciprusi Szuperkupát.

Olvasói sztorik