NB I

Komoly előnyt szerzett a Fradi

A Ferencváros hazai pályán 3-0-ra nyert a Bp. Honvéd ellen az elődöntő első mérkőzésén.
Ligakupa, elődöntő, 1. mérkőzés
Ferencvárosi TC – Bp. Honvéd 3-0 (1-0)
Groupama Aréna, 150 néző. Játékvezető: Solymosi
FTC: Jova – Havojics (Kárász, 62.), Csukics, Batik, Bönig – Nagy Á., Haris (Zsivóczky P., 84.) – Nagy Dominik (Korozmán, 79.), Kukuruzovics, Ugrai (Kovács K., 93.) – Lauth (Lakatos I., 79.). Edző: Thomas Doll
Honvéd: Kemenes – Baráth, Vidovics (Projics, a szünetben), Ikenne-King, Kosznics (Ihrig-Farkas, a szünetben) – Kristi, Prosser (Punosevac, 59.), Meza, Hidi (Csábi, 55.), Gazdag – Koné (Koszta, 76.). Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Nagy Dominik (26., 50.), Ugrai (88.)
Kiállítva: Kristi (84.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A bajnoki tabella második helyén álló, a Magyar Kupában pedig döntős Ferencváros az élvonalban a bennmaradásért küzdő Bp. Honvédot fogadta a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén. A harmadik számú hazai kupasorozatot övező érdektelenségre jó példa, hogy kétszáznál is kevesebb néző foglalt helyet a Groupama Aréna lelátóin. Mivel a Fradi kevesebb mint 48 órával korábban még bajnoki rangadót játszott a Debrecen ellen, számos fiatal játékos, illetve az NB I-ben mellőzött labdarúgó kapott lehetőséget.

Az első lehetőségre egészen a 25. percig kellett várni: Hidi Patrik felívelése után Koné továbbított Prosser Dániel elé, aki ezáltal ígéretes helyzetbe került, de a kapujából kifutó Jova Levente menteni tudott. A túloldalon Vidovics eladta a labdát a tizenhatos oldalvonalánál, Nagy Dominik lecsapott rá, majd szép mozdulattal a hálóba lőtt (1-0). A negyvenedik percben Kosznics szabadrúgása az oldalhálóba vágódott. A szünet előtt Ugrai lövését, majd Haris ismétlését is védte Kemenes, aztán Nagy Dominik lőtt a kapu mellé.

A fordulás után Ugrai lövését vetődve védte a kispesti kapus. Az ötvenedik percben egy gyors hazai ellenakció végén a Nagy Ádámtól visszakapott labdát Nagy Dominik imponáló magabiztossággal lőtte a hálóba (2-0). Ezután Nagy Ádám lövése szállt el keresztben a kapu előtt, Havojics közeli kísérletét pedig Kemenes fogta. Az 59. percben Ikenne-King beadása után Ihrig-Farkas tisztán fejelhetett, de célt tévesztett.

A 75. percben Ihrig-Farkas szögletét Baráth fejelte kapura nagyjából hat méterről, de Jova nagy bravúrral hárított. Ezután Koszta Márk szabadrúgása suhant el a kapufa mellett. A 84. percben Solymosi Péter játékvezető előbb felsegítette a földről a szabálytalankodó Marku Kristit, majd második sárga lappal kiállította. Négy perccel később egy kispesti hibát kihasználva Ugrai lőtte be a Fradi harmadik találatát. A gólpassz a 16 éves Lakatos Istvánt dicséri, aki élete első meccsét játszotta a zöld-fehérek felnőtt csapatában. Olyan fiatal, hogy még a bajnoki aranyérmes U21-keretnek sem tagja.

Edzői értékelések

Thomas Doll, FTC: – Nagyon nehéz olyankor jól játszani, amikor a játékosok kevésbé ismerik egymást. Nem tudják, hogy a másik hova adja a labdát, ki hova érkezik, mi jár a fejében. Ettől függetlenül nagyon stabilan játszottunk, kompakt volt a csapat. Büszke lehetek a fiatal játékosok teljesítményére, mert mindannyian jól dolgoztak. A Honvéd nagyjából az első keretével lépett pályára, ezért külön kiemelendő, hogy ilyen magabiztos győzelmet arattunk.

(forrás: fradi.hu)

Marco Rossi, Honvéd: – Elég nagy a hátrányunk, és az is nagyon nagy probléma, hogy NB I-es játékosok ilyen hatalmas hibákat követnek el. Ma sajnos azt láttuk, hogy vannak olyan játékosok, akik nem húzhatják magukra a Honvéd mezét. Lehetett látni olyan ki nem kényszerített hibákat, amelyek egyszerű passzok során születtek. Az NB I-es játékosoknak ezeket meg kell tudniuk oldani.

A további program

Május 13. szerda, 18 óra: Debreceni VSC-TEVA – MTK

Május 26. kedd, 18 óra: MTK – Debreceni VSC-TEVA, Fáy utca

Május 27. szerda, 17.30: Bp. Honvéd – Ferencvárosi TC

Olvasói sztorik