NB I

A pécsi foci jövőjéért tüntetnek az ultrák

Szimpátia-tüntetést szerveznek a pécsi labdarúgás jövőjéért a PMFC ultrái szombat délután fél hatra, a stadion vendégparkolójába.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A csapat a Dunaújváros elleni győzelmével a pályán már biztosította az NB I-es szereplését, amihez már „csak” a licencre lenne szükség.

A 2009-ben alakult, Szélsőséges Alternatíva nevet viselő pécsi szurkolócsoport megmozdulásán felszólalások is várhatóak, emellett pedig a Győri ETO – PMFC mérkőzést is kivetítőn tekinthetik meg a velük tartó szimpatizánsok.

A stabilan harminc főt számláló szurkolói csoport tavaly október óta a stadiontól való távolmaradással tüntetett a Magyar Labdarúgó Szövetség által bevezetett szurkolói kártya ellen.

Múlt szerdán Csányi Sándor MLSZ-elnök bejelentette, hogy a PMFC sem felelt meg a legmagasabb osztályban való szereplés feltételeinek. Az érintett csapatok az NB II-ben vagy az NB III-ban folytathatják.

A licencbizottság határozatából az derül ki, nem látták biztosítottnak, hogy a PMFC megfelelő anyagi háttér hiányában végig tudná játszani a következő szezont. A klub fellebbezett a határozat ellen, döntés a jövő héten várható – írja a Pécsi Újság.

Olvasói sztorik