Több mint hárommilliárdot kap az MTK

A pénzt jellemzően létesítményfejlesztésre kapja Deutsch Tamás sportklubja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Összesen több mint három milliárd forinttal dobja meg a kormány az MTK sportegyesületet, a Hungária körúton nemcsak új stadion, de utánpótlás-nevelő edzőközpont is lesz.

Négy részletben összesen 3,04 milliárd forint forrás előállítására hívja fel Orbán Viktor a nemzetgazdasági és az emberi erőforrások miniszterét az MTK sportfejlesztési stratégiájának támogatásához – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

A pénzt jellemzően létesítményfejlesztésre kapja a sportklub. A kormányzati apanázsból idén július végéig 2,24 milliárd forintot kap meg a klub, a fennmaradó 800 milliót pedig a 2016-os költségvetésből csengetik ki.

Az új Hidegkuti Nándor Stadion beruházásra, illetve az új létesítmény hatékonyabb fenntarthatóságát és üzemeltetését biztosító többletfunkciókkal való kiegészítésére idén 960 millió forint közpénz érkezik. 880 millió forint jut ugyancsak idén a stadionhoz kapcsolódóan, a stadion melletti sportterületen az egyesület labdarúgó-csapatait és az utánpótlás-nevelést is kiszolgáló edzőközpont kialakítására a meglévő kiszolgálólétesítmények felújítására és korszerűsítésére.

Az MTK sportegyesület elnöke a fideszes EP-képviselő, Deutsch Tamás. Testvére, a volt atléta Deutsch Péter az ügyvezető elnök, aki a kibővített egyesület elnökségébe is bekerült. Tavaly január elején jelentették be, hogy a Blue&White Befektetői Csoport megvette az MTK futballklubját, amelynek tulajdonosi körébe tartozik Deutsch Péter és Deutsch Judit is – írja a hvg.hu.