NB I

Megtörnék a kecskeméti átkot

A kispestiek még soha nem győzték le bajnoki meccsen a KTE-t, de most nagyon fontos lenne a siker.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A kiesés ellen küzdő Bp. Honvéd szombat délután a Kecskemétet fogadja az élvonal 27. fordulójában. Érdekesség, hogy a kispestiek még soha nem nyertek bajnoki meccsen az alföldiek ellen. A Rangadó.hu érdeklődésére az alapembernek számító középpályás, Hidi Patrik elmondta: nagyon remélik, hogy hétvégén sikerül megtörniük ezt a rossz sorozatot.

– Tisztában vagyunk vele, az egész csapat tudja, és úgy gondolom, ennek pluszmotivációt kell jelentenie ahhoz, hogy végre legyőzzük őket. Ezért mindent meg is fogunk tenni szombaton – szögezte le Hidi.

A kispestiek április elején, a Haladás otthonában nyertek legutóbb, azóta három döntetlent játszottak, egyszer pedig kikaptak, úgyhogy még mindig nem érezhetik magukat biztonságban. Az öltözőben ennek ellenére nincs pánikhangulat.

– Úgy érzem, jó a hangulat, de nyilván van egy kis stressz, ami szerintem ilyenkor normális. Mindig csak a következő fordulóra koncentrálunk, most például csak az a fontos, hogy a KTE ellen nyerjünk, és a pontszámokat illetően előre tudjunk lépni.

A két csapat közül a Honvéd számára van nagyobb tétje a szombati meccsnek, és ez talán a pályán is számíthat, a hazaiak javára billentheti a mérleg nyelvét.

– Marco Rossi is elmondta, azt várja tőlünk, hogy sokkal motiváltabbak legyünk, mint a kecskemétiek, hiszen nekik talán már nincs miért küzdeniük, jó pozícióban vannak, nekünk viszont jobb helyzetbe kellene kerülnünk a mérkőzés után. Motiváltabbnak kell lennünk, és akkor meg tudjuk nyerni a meccset.

Csütörtökön sajtótájékoztató keretében mutatták be a Bp. Honvéd új felszerelését, amelyet nyártól viselnek majd a játékosok. A 24 éves Hidi Patrik dicsérte az olasz Macron cég mezeit, és arról is mesélt, mit viselt fiatalként, amikor még a győri grundon rúgta a bőrt.

– Gyerekkoromban, amikor még az utcára jártunk le focizni, volt Zidane-, Del Piero- és Beckham-mezem is, ezeket lehetett kapni a boltban akkoriban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik