NB I

Csepelre költözne a Honvéd

George F. Hemingway szerint hazánkban lenne létjogosultsága egy tízcsapatos Szuperligának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Beszámoltunk róla, hogy csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Bp. Honvéd, amelyen bejelentették, hogy idén nyártól új cég szállítja a kispestiek felszereléseit.

A folytatásban George F. Hemingway, a Bp. Honvéd tulajdonosa tájékoztatást adott a Bozsik-stadion átépítésének és az új akadémiai sporttelep (itt készül majd a hétköznapokon a felnőtt csapat is) megépítésének legújabb fejleményeiről. Elmondta, hogy részt vesznek a tervezés folyamatában, amely már a végső fázisában jár, és nyárig várhatóan kiírásra kerül a közbeszerzés is mindkét létesítménnyel kapcsolatban. Az MLSZ-szel együttműködve fognak dönteni az ideiglenes otthonukról, több helyet is kinéztek, és a közelség, valamint a szurkolói bázis miatt minden bizonnyal Csepelt választják, bár a Béke téri stadion kisebb renoválásra szorul.

Az MTK-stadiont már lebontották, a Fradi és az Újpest nem jöhet szóba, a Vasas-pálya már foglalt, tehát nagyon kevés lehetőségük van. Az utánpótlás-központ 2016-ra, a stadion pedig 2016-2017-re készülhet el. Hozzátette, a stadion tervezésében száz százalékig részt vesz az egyesület. Az új, várhatóan 5.5 milliárd forintból megvalósuló aréna 8200 néző befogadására lesz alkalmas.

Az élvonal létszámcsökkentéséről úgy fogalmazott: vannak érvek mellette és ellene is. Ha a szövetség elhatározza magát a csökkentés mellett, akkor azt szakaszosan kell végrehajtani, például a következő szezontól. A tulajdonos szerint egy ilyen kis országban, mint hazánk, van létjogosultsága egy tízcsapatos Szuperligának, mögötte egy 12 csapatos NB I-nek és egy 12 csapatos NB II-nek. Hangsúlyozta: ez az ő véleménye, de mivel nem tagja az MLSZ elnökségének, a döntésben nem fog részt venni.

– Az én két rossz döntésem az oka, azaz nem megfelelő vezetőedzőket neveztem ki a csapat élére – válaszolt Hemingway arra kérdésre, hogy mi az oka a csapat gyenge szereplésének. A Honvéd az olasz Pietro Vierchowoddal kezdte a szezont, tőle Csábi József vette át az irányítást, a tavaszi szezontól pedig ismét az olasz Marco Rossi a kispesti gárda vezetőedzője.

Hemingway arról is beszélt, hogy még nem tárgyalt a folytatásról Rossival, de mint mondta, a tréner maradni szeretne, ezt azonban a hátralévő négy forduló eredményei is befolyásolják. A kispestiek 26 forduló után 21 ponttal a 13. helyen állnak, de csak két ponttal előzik meg a kieső, 15. helyezett Szombathelyi Haladást.

Olvasói sztorik