Hírek

A Honvéd tizenegyesekkel verte a Realt

A Budapest Honvéd-MFA nyerte a Puskás-Suzuki Kupát, a Real Madrid lett a második.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A házigazda Puskás Akadémia lett az ötödik a Puskás-Suzuki Kupa utánpótlástornán. A felcsúti együttes a hétfői helyosztón a görög Panathinaikosszal csapott össze az U17-es csapatok nyolcadik alkalommal kiírt tornáján. A szünetben 1-0-ra vezettek a hazaiak, és bár a fordulás után egyenlítettek a görögök, a magyar csapat a sok támadása közül az egyiket a hajrában góllal fejezte be.

A román Hagi Akadémia végzett a harmadik helyen, miután 1-0-ra legyőzte a holland Feyenoord csapatát.

A döntőben A Budapest Honvéd-MFA a spanyol Real Madrid fiataljaival mérkőzött. A találkozó kicsit nyögvenyelősen kezdődött, egyik csapat sem tudta magához ragadni a kezdeményezést. A nyolcadik percben Vajda Roland találatával vezetést szerzett a Honvéd: a támadó remek labdát kapott, amit kicsit kisodródva, a kapus mellett nagyon pontosan a hosszú sarokba lőtt. Remek akciót vezettek a magyar fiatalok (1-0).

A gól után a Real próbálta irányítani a játékot, de a kispestiek nagyon szervezetten védekeztek. A spanyolok lövéseibe rendre beleléptek a piros-feketék védői. A 36. percben Gómez Alcón vette át jól a labdát, majd tizenöt méterről, takarásból a hosszú sarokba lőtt (1-1). Ezt végignézte az MFA védelme. Nem sokáig örülhetett a királyi gárda. A negyvenedik percben egy szabadrúgás után veszélyesen érkezett a labda, és Tömösvári Bálint minimálisan belecsúsztatott, a játékszer pedig a hálóban kötött ki (2-1).

A magyar csapat igazi célfutballt játszott az első félidőben, két gólt is szerzett, de jobbára védekezett.

A Real Madrid sokkal jobban kezdte a második félidőt, és sorra dolgozta ki a helyzeteket. Az 53. percben egy beadás megpattant, de Vajda hatalmas bravúrral hárítani tudott. A 65. percben Vajda elképesztő védéseket mutatott be, amivel csapata tartotta az előnyt, egészen a 74. percig, amikor Gómez Alcón a sokadik spanyol helyzetet értékesíteni tudta. A találkozó 2-2-es eredménnyel ért véget, tehát jöhettek a tizenegyesek.

Hegedüs higgadtan értékesítette, de a Real Madridnak volt válasza, aztán Gergényi is higgadt maradt. A királyiak csapatkapitánya nem bírta a nyomást, a kapufára bombázta a tizenegyest, de a magyarok is hibáztak. Hakimi is a kapufára lőtte a sajátját, Bodrogi Ákos viszont nem hibázta el. Vajda Dávid megfogta a büntetőt, ezzel a Budapest Honvéd-MFA nyerte a tornát.

– Taktikailag megpróbáltuk ellensúlyozni a Real Madrid erejét. Ez szerencsére sikerült, és döntetlenre ki tudtuk hozni, a tizenegyeseknél pedig volt szívük a játékosaimnak, így sikerült megnyernünk a mérkőzést – értékelt Farkas Tibor, a Bp. Honvéd-MFA U17-csapatának edzője. – Egyéni képességek terén a Real Madridnál jobb játékosok vannak, de mi ezt csapatszinten próbáltuk kompenzálni. Nagyon örülök, hogy most már a nyolcadik éve itt lehetünk a tornán. Úgy gondolom, a Magyarországon megrendezett tornák közül magasan ez a legszínvonalasabb. Nagyon jó csapatokkal tudunk megmérkőzni. Ez a fiataljainknak is komoly erőpróba, illetve tanulság. Más futballkultúrákkal is meg tudunk ismerkedni, és olyan iramú mérkőzéseket játszunk, amilyeneket az itthoni bajnokságban nem tapasztalnak a játékosaink.

Puskás-Suzuki Kupa, Felcsút

Döntő: Bp. Honvéd-MFA – Real Madrid (spanyol) 2-2 (2-1), tizenegyesekkel 3-1

Az 5. helyért: Puskás Akadémia – Panathinaikosz (görög) 2-1 (1-0)

A 3. helyért: Feyenoord (holland) – Hagi Akadémia (román) 0-1 (0-1)

Szombaton játszották:

Real Madrid (spanyol) – Feyenoord (holland) 2-2 (2-1)

Hagi Akadémia (román) – Panathinaikosz (görög) 3-1 (2-0)

Pénteken játszották:

Feyenoord – Puskás Akadémia 2-1 (2-0)

Bp. Honvéd-MFA – Hagi Akadémia 2-1 (0-1)

Szombaton játszották:

Real Madrid – Puskás Akadémia 4-1 (2-0)

Bp. Honvéd-MFA – Panathinaikosz 1-0 (1-0)

Olvasói sztorik