NB I

Kispesten újra nyerő a Rossi-stílus

Prosser Dániel bízik benne, hogy folytatják az agresszív letámadásos játékot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Bp. Honvéd 3-1-re nyert a Haladás otthonában az élvonal 22. fordulójában, vasárnap délután, és ezzel nem csak az utolsó helyről, hanem a kiesőzónából is elmozdult. A kispestiek 14 mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatukat szakították meg, legutóbb szeptember 13-án, éppen a Haladás ellen gyűjtötték be a három pontot.

Kezdőként 87 percet játszott a vendégeknél a húszéves csatár, Prosser Dániel, és a negyvenedik percben ő szerezte a Honvéd második találatát. A fiatal játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a továbbiakban is a vasárnap látott bátor támadójáték várható együttesétől. A 23. fordulóban a tavasszal eddig gyengélkedő Diósgyőrt látják vendégül, ami ismét jó alkalmat kínál nekik a pontszerzésre.

– Milyen érzés volt sereghajtóként pályára lépni a kiesési rangadón?
– Nem volt könnyű, de szerencsére a tulajdonos lehetővé tette, hogy egy nappal előtt leutazzunk, úgyhogy a körülményekkel nem volt semmi gond, tudtunk koncentrálni a mérkőzésre, és úgy álltunk hozzá, hogy akármi történik, mindenképpen nyernünk kell. Próbálunk minél kevesebbet beszélni erről, de úgy gondolom, a csapatunkat jó játékosok alkotják, még ha a helyezésünk nem is ezt mutatja. Nagyon sokat küzdünk a pályán és nagyon sokat készülünk a meccsekre, úgyhogy szerintem hamarosan felzárkózunk a tabellán – kezdte Prosser Dániel.

– Minek köszönhető, hogy nehéz helyzetük ellenére ilyen bátor játékkal rukkoltak elő?
– Szerencsére több időnk volt a felkészülésre a meccs előtt, mert az előző hétvégén nem volt forduló. Úgy mentünk ki a pályára, hogy próbáljuk meg letámadni őket, odaszorítani a kapujuk elé, hogy mihamarabb gólt tudjunk szerezni. Az első félidőben háromszor is eredményesek tudtunk lenni, a második felvonásra pedig úgy mentünk ki, hogy nem kaphatunk ki, de még döntetlen sem lehet.

– A vasárnap látott játékstílus legutóbb talán Marco Rossi előző edzői időszakában volt jellemző a csapatra. A továbbiakban is ezt várhatjuk a Honvédtól?
– Szerintem igen, mindenképpen, mert az edző a támadófocit erőlteti, azt szereti. Bízunk benne, hogy a további mérkőzéseken is folytatjuk ezt az agresszív letámadásos játékot, de ezt persze mindig az edző dönti el.

– Mit szól hozzá, hogy a Honvéd-MFA ismét tizenegyesekkel nyert a Puskás-Suzuki Kupa döntőjében a Real Madrid ellen, mint négy évvel ezelőtt, amikor még ön is az U17-es csapatban szerepelt?
– Nem voltam Felcsúton, mert a családommal töltöttem a húsvétot, de a tévéközvetítésbe belenéztem. Nagyon jó érzés lehet nekik is, hogy sikerült legyőzniük a Real Madridot, hiszen ez nem kis szó, ezúton is gratulálok nekik. Láthattuk, hogy a kisebbeknél is vannak ügyes játékosok, például Herjeczki Kristóf, aki hétköznaponként a felnőtt kerettel edz.

Olvasói sztorik