NB I

Thomas Doll csak a harcosságnak örülhetett

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Pécsi MFC – Ferencváros 2-2

Robert Jarni, PMFC: – Ha a meccs előtt mondják ezt a kettő-kettőt, azt elfogadtuk volna. A srácok fegyelmezetten elvégezték a feladataikat, ennek meglett az eredménye. Ha minden meccsen így játszanánk, semmi gondunk nem lenne. Mióta idejöttünk, a csapat megmutatta, hogy kemény munkával jó eredményeket lehet elérni.

Thomas Doll, FTC: – Úgy gondolom, az egy ponttal elégedettek lehetünk, éppen azért, mert egy-kettő után még vissza tudtunk jönni. A Pécs többet tett a győzelemért, ezért nem tudtuk uralni a meccset. Meg fogjuk beszélni a mai teljesítményeket is öltözőn belül, és felkészülünk a következő bajnokinkra. Annak örülök, hogy a fiúk harcoltak


Újpest FC – Győri ETO 1-0

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Örülök az eredménynek, hiszen egy nagyon nehéz meccset játszottunk. A srácok a kupameccs után nagyon csalódottak voltak, fizikailag és érzelmileg is megtörtek, de ma nagyon sok energiát mozgósítottunk, így megérdemeltük a sikert. Nehéz helyzetben van az ellenfél, ezt tudjuk, de nem volt könnyű. Gratulálok a csapatoknak, főleg az enyémeknek.

Miriuta, László Győr: – Nem szoktam kritizálni a bírót, sem az ellenfelet. Ojónak volt egy sárgája, majd egy brutális belépője is, de ezért nem kapta meg a második sárga lapját. A döntetlen igazságosabb lett volna, mindkét csapat jól futballozott, voltak helyzetek mindkét oldalon. Sajnos az ellenfél berúgott egyet, mi nem. Csak gratulálni tudok a játékosaimnak, futottak, harcoltak, nem lehet rájuk panasz.


Diósgyőr – Lombard Pápa 2-1

Vitelki Zoltán, DVTK: – A mérkőzés előtt is elmondtam, és amikor a csapatot megkaptam akkor is, hogy egy dologban hiszek, a kemény munkában, és a srácok ezen a héten ebben partnerek voltak, és az elmúlt napokban azon is dolgoztunk, hogy mentálisan átprogramozzuk a játékosokat. Amit ma a pályán láttam, az a görcsös akarás volt, ami több hibát is szült, de a csapat megérdemelte a győzelmet.

Kovács László, Pápa: – Kicsit szomorú vagyok, mert ott lógott a levegőben, hogy bravúrt csinálunk, ugyanis az bravúr lett volna, ha pontot viszünk el innen. Ha nem követjük el azt az egy-két butaságot, ponttal, vagy pontokkal távozunk. Két-három ziccer kimaradt, után figyelmetlenségek is előfordultak, és a nyolcvankilencedik percben kaptunk gólt. A csapat megtette a magáét, élvezhető mérkőzés volt, izgalmas volt a végéig.

(forrás: boon.hu)


Haladás – Dunaújváros 1-4

Kuttor Attila, Haladás: – Gratulálok ellenfelünknek, jobban futballozott a Dunaújváros. Csak a null-három után történtekből építkezhetünk. Az addig történtekért én is felelős vagyok, a kitalált játékrendszerünk ugyanis nem működött. Csak nulla-hármat követően voltak értékelhető momentumaink, igaz, a Dunaújváros ekkor már másfajta játékot produkált. A párharcokban nem tudtunk felülkerekedni.

Artner Tamás, DPASE: – Köszönöm a szombathelyi szurkolók fogadtatást és a mérkőzés utáni reakciójukat: ez életem egyik legszebb pillanata. Bennünk volt már ez a siker! Elfogadtak bennünket a játékosok, az elmúlt hat hétben jó volt együtt dolgozni. Tudtuk, hogy mit játszik a Hali. Helyzeteink voltak, gólokat rúgtunk, tudtunk, hol vannak a gyenge pontok. Maximálisan fegyelmezettek voltunk, megemelem a kalapom a fiúk előtt. Van még négy mérkőzés hátra, mindent elkövetünk a bennmaradásért. Köszönöm a szombathelyieknek, hogy nem felejtették az ötéves edzőségemet, és azt a tizenhat évet, amint az utánpótlásban dolgoztam – vannak azonban, akik ezt nem értékelték…

(forrás: haladasfc.hu)


Puskás Akadémia – Nyíregyháza 1-2

Benczés Miklós, Puskás FC: – Kézben tartottuk a mérkőzést, helyzeteket dolgoztunk ki, de nem tudtunk újabb gólt lőni. A végén két buta hibából gólokat kaptunk, és vereséget szenvedtünk. Sajnálom, több volt a találkozóban.

Mátyus János, Nyíregyháza: – Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen győztes helyzetben értékelhetek. Ennél többet egy csapat nem tehet a sikerért, mint amit mi tettünk. Akarat, szenvedély és szerencse is kellett. Remek ellenfelet győztünk le, és kijelenthetem: bennmaradtunk az NB I-ben – bár matematikailag még nem.

(forrás: nyiregyhazaspartacus.hu)


MTK – Kecskeméti TE 0-0

Garami József, MTK: – Az első félidő második felében voltak már helyzeteink bőségesen. Eldőlhetett volna a mérkőzés. A második játékrészben szintén voltak helyzeteink, de nem tudtuk belőni ezeket – akár öt méterről, akár tizenöt méterről. Természetesen így nem lehet nyerni. Semmit nem lehet másképp tenni ilyenkor, legközelebb talán berúgják a játékosok a helyzeteiket. Az utolsó két mérkőzésen legalább tíz-tizenkét abszolút ziccerünk volt, de nem sikerült a kapuba találni. Ez nem azon múlik, hogy gyakorlom, nem gyakorlom, hiszen mindenki gyakorolja. Ilyen a futball – megy, nem megy. A játékosok hajtottak, küzdöttek, akarták a győzelmet, de nem sikerült. A játékunk nem volt kitűnő, a látottak nagy csodálatot nem gerjesztettek sem bennem, sem a nézőkben. De nagyon küzdöttünk. Nem volt könnyű meccs, a másik csapat is így játszott, azonban maga az, hogy ennyi helyzetet kialakítottunk, abban sok fantázia is volt. Anélkül nincsenek helyzetek, ha nincsenek jó megoldások.

Bekő Balázs, KTE: – Körülbelül az történt, amit a meccs előtt is mondtam. Úgy tudtunk eredményt elérni – márpedig a pontszerzés idegenben eredmény –, hogy stabilan védekeztünk, lezártuk a területeket, megpróbáltuk az MTK-t arra kényszeríteni, ami nem az erőssége, hogy hosszú labdákkal játssza át a középpályát. A nagy szélben ez nagyon nehéz volt. Egy-két figyelmetlenségtől eltekintve meg vagyok elégedve a csapatommal, mert helyzeteink is voltak. Az ember persze mindig többet szeretne visszakapni a játékosaitól, ennyi sikerült ma. Elégedetlen nem lehetek. Nincs új a nap alatt. Ezt tudjuk, ennek köszönhetjük az eredményeinket. Nem tudunk kibújni a bőrünkből, ez a lehetőségünk, ezzel próbálunk élni. Nyilván kicsit többet kell előre próbálkozni, hiszen a példa is mutatja, hogy lehet. A jelenlegi pozíciónk is nagyon merész. A zeniten már túl vagyunk, irreális elvárásaim nincsenek. Nyilván jó lenne előrelépni, de ne legyünk telhetetlenek. Megpróbáljuk kihozni a maximumot ezekből a meccsekből, mint ahogy ma is megpróbáltuk. Az eredmény viszont az ellenlábasokon is múlik.


Debreceni VSC – Videoton 1-2

Kondás Elemér, DVSC: – Az ellenfelünk lőtt két gólt a semmiből, ennek köszönhető a vereség. Utána nyilván voltak helyzeteink, kitámadtunk. A mérkőzést nagyon jól kezdtük, százszázalékos lehetőségeink is voltak, de ezeket nem használtuk ki. A félidőben három-nullról kellett volna fordulni, de null-egy lett. Utána megint egy szögletből kaptunk fejes gólt, de nem adtuk fel, mentünk előre, megvoltak a helyzeteink, gólt is lőttünk. Ebben az időszakban már a Videotonnak is volt lehetősége, kétszer is a kapussal álltak szemben, azonban mind a kétszer hárítani tudtunk. Az utolsó pillanatig nyílt volt a találkozó. Úgy gondolom, a csapat jól játszott. Volt egy időszak, amikor meg tudtak minket bontani, de összességében egy remek mérkőzést láthatott a közönség.

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Tudtuk, hogy a Debrecen nagyon jó csapat, ezt meg is mutatta a mai napon, hiszen a hazaiaknak és nekünk is rengeteg helyzetünk volt. Nekünk kettőt sikerült értékesítenünk, nekik egyet. Nagyon örülök a sok kialakított lehetőségnek, nagyon büszke vagyok a fiúkra, hiszen tizennégy éve nem sikerült Debrecenben nyernie a Videotonnak. Ezt sikerült megtörni.


Paksi FC – Bp. Honvéd 0-0

Csertői Aurél, Paks: – Sajnos a támadójátékunk nem volt megfelelő, mivel nem rúgtunk gólt. Nagyon masszívan védekezett a Honvéd, brusztos meccs volt, de többet kellett volna nyújtania a csapatomnak minőségi játékban, hogy nyerni tudjunk. Meglettek volna a szituációk, de azokat rosszul oldottuk meg, pontatlanok voltunk a végjátékban. Saját magunknak köszönhetjük, hogy nem rúgtunk gólt, mert voltak lehetőségeink. Ha néhány kontrát pontosabban végig tudunk vezetni, akkor lettek volna lehetőségeink. Mindenre oda kell figyelni, mert ez a játék a Videoton és a Ferencváros ellen nagyon kevés lesz.

Tóth Iván, Honvéd: – A gólszerzés nem sikerült, a támadójátékunk hagy kívánnivalót maga után, kevés helyzetet dolgoztunk ki. Az egész meccs alatt a taktika dominált, nagy taktikai harcot vívtak a csapatok. Gólokat kellett volna rúgni. Azért küldtünk be a végén embereket, hogy feljátsszuk a labdát a csatárnak, és a lecsorgókat megpróbáljuk értékesíteni. Ebből sajnos semmi nem valósult meg. Az első félidőben elöl nem tudtuk megtartani a labdát, a másodikban pedig kevés volt az átütőerő. Azzal nagyon elégedett vagyok, hogy nem kaptunk gólt és nem kaptunk ki. Három pontért jöttünk, de az egy pontot is meg kell becsülni. Szerintem igazságos döntetlen született.

Olvasói sztorik