NB I

„Ha tévednek, akkor azt ismerjék el”

Galambos Dénes országgyűlési képviselő kritizálta a Dunaújváros – Puskás Akadémia meccs játékvezetőit.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Puskás Akadémia ellen 3-2-es vereséget szenvedett hazai pályán a Dunaújváros. Az újvárosi klub honlapja szerint vannak olyan külső tényezők, amelyekkel szemben tehetetlenek.

– Az utóbbi időszakban óriási fejlődést látok csapatunkon, ami nem csupán azzal függ össze, hogy edzőváltás történt, hiszen az edző az a napi szakmai vezető, akit azért szerződtet a csapat, hogy felkészítse az együttest a mérkőzésekre. Ebben a kérdésben Artner Tamás és Székely Tibor érkezése pozitív változást hozott. A Puskás elleni mérkőzésen nem ez volt a probléma, hanem a játékvezetés szemlélete, ami mindenképpen kivetni valót hagy maga után – értékelt Galambos Dénes (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő.

– Az MLSZ-nek is le kell vonnia a tanulságokat azzal kapcsolatban, hogy egy olyan kiélezett küzdelemhez, amely a jelenlegi tabella alsó harmadát jellemzi, mindenképpen jól felkészült, kondicionálisan is teherbíró játékvezetőket kell kiválasztani. Ez most nem volt jó döntés, és ezt nem a személy ellen mondom. Véleményem szerint ez azért fontos, hiszen nem csupán a csapatoknak, hanem a játékvezetőknek is tudásuk legjavát kell nyújtaniuk. Most Dunaújvárosban egy nagyon jól felkészült bírói gárdára lett volna szükség, de ezt nem tapasztaltuk pszichésen sem. Úgy gondolom, hogy emiatt az első félidőben dőlt el a találkozó sorsa. Ha nincs az a negatív döntés, akkor csapatunk a teljes mérkőzést állva tudta volna végigvinni. Ez nagy hiba volt a játékvezetőtől, amely a végeredményt is nagyban befolyásolta – fogalmazott.

– Helyre kell tenni bizonyos kérdéseket, mint például azt, hogy mindenkinek a lehető legtökéletesebbre kell törekednie. Így játékvezetőknek is, akiknek az objektivitásra kell nagyobb figyelmet fordítaniuk. Ha esetleg tévednek, akkor azt ismerjék el, akár egy óvás szintjén is. Ezzel nem arra bíztatok senkit, így csapatunkat sem, hogy óvást nyújtson be, de a jövőre nézve az MLSZ-nek feladata az, hogy a kiélezett összecsapásokra, legyen az a felső, vagy alsó ház, nagyon komolyan figyeljen a játékvezetők küldésére – tette hozzá.

Olvasói sztorik