NB I

Artner: az összes hazai mérkőzésünket meg kell nyerjük

Vaskó Tamás biztosan pályára lép a Nyíregyháza ellen készülő Dunaújvárosban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Artner Tamás, az NB I-es Dunaújváros PASE új vezetőedzője úgy érzi, nem szép játékkal, de vért izzadva legyőzik szombaton hazai pályán a Nyíregyházát. Erről a klub honlapjának nyilatkozott a tréner.

– Az elmúlt másfél hétben tapasztaltak bizakodásra adnak okot, mivel az együttes tagjai elszántak, az edzéseken is látszik a győzni akarás. Csak pozitív élmenyek értek mind a vezetők, mind a játékosok részéről. Kicsi, apró győzelmek kellenek, hogy a játékosok önbizalma is minél hamarabb visszajöjjön. A mi helyzetünkben csak a győzelmek segíthetnek minket abban, hogy az élvonalban maradjunk. Ehhez pedig az összes hazai mérkőzésünket meg kell nyerjük, bárki is legyen az ellenfél – fogalmazott.

– Ha lenne lehetőségem, akkor egy-két poszton más típusú játékosokat játszatnék, de a csapat összetétele hasonlít ahhoz, amit mi elképzeltünk. Jelenleg több a kreatív, mint az agresszív játékos az együttesben. Most azonban a kerethez kell kialakítanom azt az elképzelést, amivel sikeresek tudunk lenni az NB I-ben. De nekünk most nem is kreatívnak, hanem sikeresnek kell lennünk. Ez várhatóan nem szép játékkal, de vért izzadva sikerülni fog. Nagyon fegyelmezettnek, nagyon taktikusnak kell lenni, melyhez racionális futballt kell felépíteni. Így tudunk hosszú távon kialakítani egy olyan csapatot, amely győzelmeket érően és szépen is tud majd játszani. Ez nem azt jelenti, hogy ne szolgáljuk ki a közönségünket, hanem épp az ellenkezője, hiszen számunkra csak a győzelmek az elfogadhatóak.

– A keretünk tagjai közül többen apróbb sérülésekkel bajlódnak, akik közül Wolfe-ra még nem számíthatunk, ami nagy baj, hiszen ő nagyon fontos láncszeme a csapatnak. Ami viszont örömteli, hogy Eppel Márton nagyon jól mozgott a héten, és Vaskó Tamás biztosan ott lesz a csapatban. Az eddigiekhez képest változtatni fogunk a taktikán, hiszen gólra törően, de mégis biztonságosan kell játszanunk. Szervezettség nélkül nem lesz siker – tette hozzá.

Vaskó több mint egy éve nem játszott NB I-es bajnokit, 2014. március 22-én a Puskás Akadémia játékosaként lépett utoljára pályára.

Olvasói sztorik