NB I

Fehérnek tiszta a lelkiismerete

Iszlai Bence beismerte, hogy „elborult az agya”, de szerinte az hazugság, hogy megtorló jelleggel rúgott oda fiatal társának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Zajlottak az események az elmúlt egy hétben a Szombathelyi Haladás háza táján… A hétfőn menesztett vezetőedző, Szentes Lázár múlt pénteken felmentette a munkavégzés alól két kulcsjátékosát, Iszlai Bencét és Fehér Zoltán, akik nélkül 3-0-ra kikaptak a Ferencváros ellen. A kirúgott szakember hétfői sajtótájékoztatóján elárulta, miért tette ki a két labdarúgót a keretből. Szentes állítása szerint az egyikük több alkalommal kritizálta társait, Iszlai Bence pedig a csütörtöki edzésen szándékosan, megtorló jelleggel rúgta le egyik társát, ami után még elnézést sem kért. A 24 éves középpályás a Rangadó.hu megkeresésére mesélt a történtekről.

– A csütörtöki edzésen két gyakorlat között volt Fehér Zolinak és nekem egy kisebb beszélgetésünk Szentes Lázárral. A csapat érdekében mondtunk és nehezményeztünk néhány dolgot a vezetőedzőnek. Ez egy teljesen normális hangvételű diskurzus volt, senki nem emelte fel a hangját. Aztán ez abbamaradt, süket fülekre talált a mondandónk. Az tény, hogy a következő gyakorlatnál kicsit elborult az agyam, és lerúgtam az egyik fiatal játékostársamat, de az hazugság, hogy én bármi olyat is mondtam volna, hogy „ezt azért kapod, mert…” Meg is kérdeztem később az illetőt, hogy tényleg nem szóltam-e neki valamit oda idegességemben, de ő is mondta, hogy nem volt ilyen. Nem értem, miért kell ilyeneket kitalálni. Vállalom, hogy elborult az agyam, és lerúgtam a társamat, de azt azért nem hiszem, hogy Szentes Lázár ilyennel még ne találkozott volna. Benne van ez a fociban, itt is már megtörtént, hogy valaki szándékosan odarúg a másiknak, szerintem nem ez volt az első eset. Valóban felrúgtam, de nem szóltam semmi olyat, amit Szentes Lázár állít. Utána ő is sétált vissza a saját sorába a gyakorlathoz, én is így tettem. Az igaz, hogy nem kértem bocsánatot, de aki ismer, az tudja, hogy ilyen vagyok. Ha meccsen felrúgok valakit, tőle sem kérek bocsánatot. Nem hinném, hogy egyből rohannom kellett volna elnézést kérni – magyarázta Iszlai Bence.

– Később olvastam a híreket, miszerint bezavartak minket az edzésről, de ez egyáltalán nem igaz. Maga a vezetőedző küldte be azokat a játékosokat, akiket hétvégére a kezdőcsapatba gondolt. Akkor még mi is köztük voltunk, és kilenc játékost beküldött. Nem tudom, miért kell elferdíteni a dolgokat, vagy egyáltalán mi értelme volt ennek az egésznek. Másnap bejött az öltözőbe, és mondta, hogy Fehér Zoltán és Iszlai Bence fel van mentve a munkavégzés alól, hétfő óta azonban ismét a csapattal készülünk. Azt még szeretném elmondani, hogy nagyon jól esett az, hogy a szurkolók mellénk álltak, és végig éreztették, hogy velünk vannak. Köszönjük nekik!

A másik érintett, a rutinos védő, Fehér Zoltán is elmondta saját álláspontját az üggyel kapcsolatban.

– Érdekes dolgok jelentek meg a sajtóban, de jó lenne tisztázni a történteket. Nem igazán értem, hogy mi volt ez az egész, kicsit azt érzem, hogy ránk lett hárítva a felelősség, de nem gondolom, hogy ez így jól nézett volna ki. A csütörtöki edzésen volt egy beszélgetésünk a trénerrel a csapattal kapcsolatban, másnap pedig felmentett minket a munkavégzés alól. Korábban többször megkért minket, hogy mint rutinos játékosok segítsük a társakat, vezessük a többieket. Teljesen normális hangnemben zajlott az ominózus beszélgetés, és olyanról szó sincs, amit megkaptam, hogy én nyilvánosan kritizáltam a csapattársaimat, semmi ilyesmi nem történt. Utána megtörtént az, hogy Iszlai Bence felrúgta a fiatal játékosunkat, de aki vett már részt fociedzésen, az tudja, hogy ilyen megesik akár minden héten is. Néhány nappal korábban is volt ilyen, de abból érdekes módon semmi nem lett. Megjelent a sajtóban, hogy kettőnket bezavart az edzésről, de ez sem igaz. Azt a kilenc-tíz játékost küldte be, akikről úgy gondolta, hogy a Fradi ellen kezdeni fognak. Bejöttünk, utána nem is történt semmi, nem is foglalkoztunk ezzel a dologgal. A másnapi edzés előtt közölte, hogy felment minket a munkavégzés alól. Nem nagyon értettem a történteket, de nem is akarok annyira belemenni. Teljesen tiszta a lelkiismeretem, és nem szeretnék magyarázkodni. Korábban nem volt semmilyen személyes problémám Szentes Lázárral, úgyhogy nem is értettem az egészet. Eddig is a Haladásért tettem mindent, és ezután is ezt fogom tenni. A szurkolók is látják a dolgokat, hiszen a szombati mérkőzésen kinyilvánították a véleményüket elég erőteljesen, ezúton is szeretném megköszönni nekik, hogy kiálltak mellettünk – mondta Fehér Zoltán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik