NB I

Enyhítették a Fradi büntetését

Megfelezték a Ferencváros pénzbírságát, mert azonosították és kitiltották a petárdázót.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága április 21-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Bita László technikai vezető (Dunaújváros) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Haladás–Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 150 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A Diósgyőr–Videoton mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt rendezéssel kapcsolatos előírások megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesítették.

Tárgyalás megtartása után a Ferencváros–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-vel szemben kiszabott 200 ezer forint pénzbüntetést 100 ezer forintra mérsékelte. A FEB döntése meghozatalánál enyhítő körülményként értékelte, hogy a sportszervezet a mérkőzést követően a petárdát bevivő és használó szurkolót azonosította és őt a mérkőzések látogatásától 12 hónapra eltiltotta.

NB II

Pollák Zoltán (SzTK) 1, Szepessy Róbert (SzTK), mert fejelő mozdulatot tett ellenfelével irányába 2, Kiss László (Balmazújváros) 1, Polényi Gábor (Siófok), mert a labdáért folytatott küzdelemben könyökkel megütötte ellenfelét, aki sérülést szenvedett, le kellett cserélni 4 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Hock Zsolt orvos (Siófok), mert a játékvezetők személyére sértő kifejezést használt, majd a játékvezető felé fenyegető megjegyzést tett és a földre köpött, a mérkőzésen történő közreműködéstől (kispadtól) 3 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Peinlich Richárd (BKV) 1, Pécseli Szilárd (Balatonfüred) 1, Rigó Gábor (Tatabánya) 1, Májer Gergő (Diósd) 1, Fenyvesi Olivér (Kozármisleny) 1, István László (Baja) 1, Gacsal Norbert (Dunaharaszti) 1, Ihrig-Farkas Sebestyén (Honvéd-MFA) 1, Horváth Szabolcs (Putnok) 1, Dajka László (Jászberény) 1 és Dancsa Máté (Jászberény) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Versitz András technikai vezető (Csepel), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlenül reklamált a kispadtól és az öltözőtől 2, Hinics Róbert gyúró (Csepel), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlenül reklamált a kispadtól és az öltözőtől 2, Albert Flórián vezetőedző (Budaörs) a kispadtól és az öltözőtől 1, Króner Péter vezetőedző (Dunaharaszti), mert a játékvezető személyére durván sértő kifejezést használt a kispadtól és az öltözőtől 3 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Sárvár–Dorog mérkőzéssel kapcsolatban a Sárvárt rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, valamint szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért a soron következő hazai NB III-as bajnoki mérkőzésén 1 szövetségi ellenőr fogadására és költségeinek viselésére, továbbá 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A Veresegyház – Bp. Honvéd-MFA mérkőzéssel kapcsolatban a Veresegyház VSK-t rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért a soron következő hazai NB III-as bajnoki mérkőzésén 1, a Honvédot szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért a soron következő 2 idegenbeli NB III-as bajnoki mérkőzésén 1-1 szövetségi ellenőr fogadására és költségeinek viselésére kötelezte.

Teremlabdarúgás

A Veszprém–Berettyóújfalu mérkőzéssel kapcsolatban a Veszprémet a rend nem megfelelő biztosításáért kötelezte, hogy a soron következő 2 hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén 1-1 szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségeiket viselje.