NB I

Lecigányozták a kormányőröket

„Büdös pesti cigányok” – ezért tiltottak négy hónapra egy székesfehérvári teremlabdarúgót; dulakodtak az edzők a Fradi–Újpesten.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága április 14-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Constantin-Laurentiu Branescu (Haladás) játékvezetői és ellenőri feljelentés alapján 1, Leandro Antonio Martinez (Haladás), mert amikor a labda megjátszására nem volt esélye, veszélyeztette ellenfele testi épségét, amikor rátaposott annak labdát becsúszva megjátszó lábára 2, Aszmir Szuljics (Újpest) 1, Vukasin Polekszics (PMFC) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tárgyalás megtartása után Predrag Bosnjak (Nyíregyháza) korábbi 3 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartották.

Szentes Lázár vezetőedző (Haladás), mert a technikai zónát elhagyta, és közben a játékvezető ítélete ellen reklamált a kispadtól és az öltözőtől 1, Máté Csaba edző (FTC), mert szóváltásba keveredett és dulakodott az ellenfél csapatának edzőjével a kispadtól és az öltözőtől 1, Sándor Tamás edző (DVSC), mert sorozatosan reklamált a kispadtól és az öltözőtől 1, Zoran Campara edző (Újpest), mert a technikai zónát elhagyta, és utána reklamált a játékvezetőnél, majd az ellenfél edzőjével szóváltásba keveredett és dulakodott vele, a kispadtól és az öltözőtől 2 soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Videoton–Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t a rend nem megfelelő biztosításáért, valamint a szurkolói részéről pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért 100 ezer forint pénzbüntetést kapott.

A Ferencváros–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) és pirotechnika eszközök beviteléért és használatáért 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Magyar Kupa

A Szolnok–Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a Szolnokot, szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

NB II

Nagy Bálint (Ajka) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Thomas Mohr edző (Szeged 2011) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Horváth Ferenc vezetőedző (Szigetszentmiklós), mert a technikai zónát elhagyta és a játéktérre lépett, majd ott a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezést használt 200 ezer forint pénzbüntetést kapott.

NB III

Haraszkó Sándor (Csepel) 1, Szabó Péter (Sárvár) 1, Labát Dávid (REAC) 1, Vince László (Maglód), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét, majd a kiállítás után a földön fekvő ellenfele karjára lépett 4, Tóth Tibor (Bölcske), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt 3, Wittrédi Dávid (DVSC), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt 3, Hadházi Dávid (Cigánd), mert a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezést használt 4 és Karacs Roland (Gyöngyös), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlenül reklamált 2 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Hollik András edző (Tököl), mert a technikai zónát elhagyva az ellenfél játékosát durván sértő kifejezésekkel illette és megfenyegette őt, a kispadtól és az öltözőtől 4, Kvanduk János vezetőedző (Szekszárd), mint visszaeső, a kispadtól és az öltözőtől 2, Nagy Gábor edző (Szentlőrinc), mert sorozatosan reklamált, a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Kiss László sportszakember (Bölcske), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt, amiért a kispadról elküldték, majd a lelátóról előbb a játékvezetők, majd az asszisztens személyére is súlyosan sértő kifejezést használt, a mérkőzésen történő közreműködéstől (kispadtól) 2015. április 14. napjától számított 2 hónapra szóló eltiltást kapott.

Teremlabdarúgás

Kovács Norbert (Labdakergető), mert becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartást tanúsított, amikor az ellenfél játékosa felé a „büdös pesti cigányok” kifejezést kiabálta, a labdarúgó-tevékenységtől április 14. napjától számítottan 4 hónapra szóló eltiltást kapott.

Dávid Zsolt szakmai igazgató (Labdakergető), mert eltiltása ellenére a játékvezetői öltözőbe ment és ott a játékvezetők személyére két esetben is súlyosan sértő kifejezéseket használt, a labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől április 14. napjától számítottan 3 hónapra szóló eltiltást kapott.

A Labdakergető–Kormányőr mérkőzéssel kapcsolatban a Labdakergető BKSE-t egy-egy labdarúgójának és sportszakemberének súlyosan sportszerűtlen viselkedése miatt 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Olvasói sztorik