NB I

Nehezen lélegzik a Pécs kapusa

Ha Gőcze Gergő nem épül fel, a 24 éves Helesfay Donát védhet a Bp. Honvéd elleni kiesési rangadón.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az élvonal legutóbbi fordulójában Paksra látogatott a tavaszt jól kezdő PMFC-Matias, amelynek vezetőedzője Danijel Romicsra, James Manjrekarra, valamint Márkvárt Dávidra sem számíthatott, ráadásul a kezdés után villámgyorsan emberhátrányba került csapata.

Balázs Zsolt átemelte a labdát a kapujából kimozduló Vukasin Polekszics felett, de a montenegrói légiós ütemet tévesztett, és elhúzta a hazai csatár lábát, ezért a játékvezető büntetőt ítélt a Paksnak, a kapust pedig kiállította.

Cserekapusként Gőcze Gergő lépett pályára, aki a 77. percben megsérült. A tizenhatos jobb sarkánál kilépő Hahn János hét méterről, becsúszva kapura tette a labdát, de a kimozduló pécsi hálóőrben elakad a lövés, ráadásul szerencsétlenül összecsúsztak.

Az eset nem volt szabálytalan, a kapus ápolása miatt rövid ideig állt a játék, végül folytatni tudta a meccset, de a mai napig nagyon nehezen lélegzik. A meccset 2-0-ra megnyerő Paksi FC sportszerű ellenfélként mielőbbi teljes gyógyulást kívánt Gőcze Gergőnek a Facebookon.

Érdekes kérdés, hogy ki védi a pécsiek kapuját a Bp. Honvéd elleni kiesési rangadón, szombat este. Polekszics eltiltás miatt nem játszhat, és ezek szerint Gőcze szereplése is erősen kérdéses. A felnőtt keret tagja a 24 éves Helesfay Donát, aki a HLSZ statisztikái szerint 15 NB II-es meccsen védett eddigi karrierje során a Kozármisleny színeiben, ebből ötször csereként állt be. Az élvonalban egyszer játszott, a tavaly decemberi PMFC – Puskás Akadémia (0-1) meccset végigvédte.

Ha Gőcze a kispadra sem ülhet le, akkor Helesfay cseréje az U21-csapat kapusa, a 17 éves Ipacs Péter lehet.

Olvasói sztorik