NB I

A locsolkodás helyett a munkáé a főszerep a Fradinál

A húsvét ellenére nem lesz szabad az FTC játékosok hétvégéje, hiszen sűrű a meccsprogramjuk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Ferencváros válogatott kapusa, Dibusz Dénes is részt vett a klub új kabalájának bemutatásán. A csütörtök délutáni eseményt követően a Rangadó.hu érdeklődésére a Groupama Aréna gyepén elmondta, hogy az új Fradi-sast ugyanolyan dinamikusnak, mozgékonynak tartja, mint a csapat játékát.

Péntek este a Puskás Akadémia otthonában játszik az FTC az élvonal 22. fordulójának nyitómeccsén. A két együttest 15 pont választja el egymástól a tabellán, de a kapus nem ebből, hanem a felcsútiak Videoton elleni, gól nélküli találkozójából indult ki, amikor a várakozásairól kérdeztük.

– Hogy tetszik a Fradi-sas? Lát különbséget a korábbi és az új között?
– Mindenképpen van különbség, ez első ránézésre is látszik. Egyrészt mezt visel, másrészt nem teljesen zöld-fehér, hanem a szárnya és lába barna és fehér. Sokkal jobban mozog, jól bánik a labdával, nem gondoltam volna, hogy egy sas ilyen jól tud mozogni a focipályán, de látszik, hogy sokkal mobilisabb, mint az előző. Az is volt az egyik célja ennek az újításnak, hogy jóval dinamikusabb, mozgékonyabb sasunk legyen, ami végül is összefügg a csapat játékával, teljesítményével is, hiszen szeretnénk azt is minél jobbá, gyorsabbá, dinamikusabbá tenni – kezdte Dibusz Dénes.

– Ez egy klubkabala, de vannak-e olyan személyes tárgyai, kabalái, amelyek végigkísérték az eddigi karrierjét?
– Ami az egész eddigi pályafutásomat végigkísérte, olyan nincs, de a sípcsontvédőmhöz ragaszkodom. Természetesen nagyon fontos a kesztyűm és a cipőm, illetve a ruházatomnak egyéb olyan részei, amelyek már szinte kabalává váltak, de plüssállatom vagy bármilyen más, mágikus erejűnek titulált kabalám nincs.

– A görögök elleni Európa-bajnoki selejtezőn végül nem ön védte a válogatott kapuját, illetve a csákvári Magyar Kupa-meccsen sem játszott, tehát a meccsszituációt tekintve kimaradt egy hét. Mire számít, pénteken, Felcsúton ön véd majd?
– A keddi mérkőzés nagyon közel volt a péntekihez, ezért azok a játékosok, akik a válogatottban készültek az előző héten, azok pihenőnapot kaptak, ezért sem én védtem. De Jova Levente jó teljesítményt nyújtott, tehát meghálálta a bizalmat és élt a lehetőséggel. Ettől függetlenül bízom benne, hogy pénteken én állhatok majd a kapuba. Biztosan nehéz meccs lesz, láthattuk, hogy a Puskás Akadémia a Videoton elleni találkozót is képes volt kapott gól nélkül lehozni és döntetlent elérni. Ha ott a második félidőben pontosabbak és határozottabbak a kapu előtt, akkor nyerhettek volna, úgyhogy veszélyes csapatról van szó. Nekünk maximálisan oda kell tennünk magukat. Ugyanúgy, ahogy az eddigi tavaszi mérkőzéseinken, most is dominálni szeretnénk. Biztos vagyok benne, hogy az eddigi idegenbeli meccseinkhez olyan szempontból nem fog hasonlítani ez a mérkőzés, hogy jó pályán játszhatunk, úgyhogy remélhetőleg tudjuk majd a saját játékunkat játszani és eredményesek tudunk lenni, ahogyan hazai pályán eddig meg tudtuk ezt valósítani.

– Ritka, hogy pénteken játszanak. Szabad hétvégéjük lesz?
– Annak ellenére nem lesz szabad hétvégénk, hogy pénteken játszunk és húsvét lesz, mert kedden van a Magyar Kupa-mérkőzés, úgyhogy minden nap edzünk. Most tényleg nem számít, hogy melyik nap játszunk, hiszen három-négynaponta vannak a mérkőzések, úgyhogy ilyenkor a munkáé a főszerep.

Olvasói sztorik