NB I

Berkin keresik a Fradi 25 millióját

Továbbra is keresi a rendőrség a tolvajt, aki a gyanú szerint közel 25 millió forinttal megkárosította a Ferencvárost.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az ügyben a 34 éves Berki Krisztián is érintett lehet, ugyanis a feljelentő szerint a futballcsapat korábbi vezérigazgatója 2008. május 31. és 2010. március 1. között több alkalommal, különféle jogcímeken összesen 24 904 680 forintot vett fel az FTC Labdarúgó Zrt. házipénztárából, de az összegekkel nem tudott elszámolni, a tízmilliók felhasználását bizonylatokkal nem igazolta – írja a Blikk.

A napilap is beszámolt róla, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya még 2011. február 24-én kezdett el nyomozni, aztán többször lezárták, majd újraindították az eljárást. Egy hivatalos irat szerint a nyomozás januári megszüntetéséről hozott határozatot hatályon kívül helyezte a IX. Kerületi Ügyészség és elrendelte annak folytatását.

– A klub is kapott értesítést az ügyészségtől – erősítette meg az információt Orosz Pál, a jelenlegi vezérigazgató. – Természetesen mindenben segítjük a nyomozók munkáját. Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy akik megkárosították a Ferencvárost, legyen szó akár korábbi vezetőről is, megkapják büntetésüket.

A feljelentő szerint Berki először 50 ezer, majd kétszer 168 ezer, aztán 264 ezer, 180 ezer, 3 millió, 1 891 655 és végül 19 183 025 forintot vett ki a házi pénztárból – a volt Fradi-vezér kézjegyére hasonlító aláírás került az előlegek átvételét igazoló dokumentumokra.

Természetesen megkeresték Berki Krisztiánt is, de nem érték utol. Viszont a közelmúltban, amikor a Blikk szerkesztőségében járt és válaszolt az olvasók kérdéseire, ez a téma is előkerült.

„Nagyon nehéz lenne ellopni pénzt egy zárt részvénytársaságon belül, miközben a vezetőnek, azaz nekem 250 ezer forintig volt önálló aláírási jogköröm. Később én lettem ennek a zrt.-nek a tulajdonosa, magamtól ellopni pedig nagy butaság lenne. Jelenleg nem tudok róla, hogy ellenem bármilyen büntetőügy lenne, valószínűleg erről megkérdeztek volna” – válaszolta a múltat firtató kérdésre Berki.

A rendőrség azért zárta le januárban a nyomozást, mert nem lehetett minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy Berki nem a részvénytársaság működésével összefüggő célokra használta volna fel a közel 25 millió forintot.

Olvasói sztorik