NB I

Őrizetbe vették Tarsoly Csabát

A Quaestor-üggyel kapcsolatban csütörtökön elővették a Győri ETO tulajdonosát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

FRISS:

Őrizetbe vették csütörtök éjjel Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát, és gyanúsítottként hallgatták ki csalás bűntette miatt – tájékoztatta ügyvédje, Papp Gábor pénteken az MTI-t. A védő elmondta: Tarsoly Csaba és ő is panasszal élt a gyanúsítás ellen. Az NNI szerdán még azt közölte: csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást.

Az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte a rendőrség honlapján: mindhárom embert, akit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) csütörtök délután előállított a Quaestor-ügyben, gyanúsítottként hallgatták ki csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. A nyomozást a Fővárosi Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett folytatják.

Korábban írtuk:

Három embert előállított a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Quaestor-üggyel összefüggésben csütörtök késő délután – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján. Több internetes portál is úgy értesült, Tarsoly Csaba, a Quaestor tulajdonosa is az előállítottak között van. A közlemény szerint több helyszínen tartottak házkutatást a nyomozók, és a vagyon-visszaszerzési intézkedéseket is megkezdték.

Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az M1 híradójában este 8 óra előtt azt mondta, hogy a nyomozás fokozott ügyészi felügyelet mellett zajlik. A Quaestor tulajdonosának ügyvédjére hivatkozva több internetes portál is beszámolt arról, hogy az előállítottak egyike Tarsoly Csaba, a társaság alapítója.

Az NNI szerdán közölte, hogy továbbra is ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást a Quaestor-ügyben csalás gyanúja miatt. A szerdai közlés szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást. A nyomozás érdekeire tekintettel a folyamatban lévő eljárásról bővebb tájékoztatást nem áll módjukban adni – tették hozzá.

A rendőrség először március 11-én tartott házkutatásokat, a többi között a Quaestor cégcsoport Váci úti székházában.

Olvasói sztorik