NB I

U18: Döntetlen Norvégia ellen

Kapcsolódó cikkek

U18-as nemzetközi felkészülési mérkőzés
Magyarország–Norvégia 2-2 (2-2)
Üllő
Magyarország: Gyollai – Hursán (Lipcsei, 68.), Fehér I., Csonka (Katona M., 68.), Varga M. – Szivacski (Bartucz, 81.), Sallai (Pávkovics, 81.), Kitl (Szatmári, 81.) – Korozmán (Petró, 81.), Popov (Péter B., 81.), Óvári (Murka, 60.). Edző: Pisont István

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar U18-as válogatott felkészülési mérkőzésen 2-2-et játszott Norvégia ellen Üllőn.

Az első tíz percben kezdeményezőbb volt ellenfelénél a magyar csapat, többet birtokoltuk a labdát, ám komoly helyzetet egyik fél sem alakított ki. A 12. percben óriási lehetőséget hibáztunk el: a jobb oldalon kilépő Óvári Zsolt egyedül vihette a kapu felé a labdát, ám a tizenhatos jobb széléről a jobb kapufa mellé gurított. A 15. percben a tizenhatos bal oldalán csak szabálytalanul tudtuk megállítani a norvégokat, a megérdemelt tizenegyest értékesítették a vendégek (0-1). A 19. percben szerencsés gólt szereztünk: egy hazaadás pattant fel a norvég kapus előtt, a labda pedig a hálóban kötött ki (1-1). A 22. percben egy bedobást követően Korozmán Kevin futott el a jobb oldalon, majd középre tálalt, az ötösnél Popov Patrik érkezett, és laposan a kapuba lőtt (2-1). A 33. percben egyenlítettek a norvégok: egy jobb oldali beadást Hakon Lorentzen lőtt középről a kapunk jobb oldalába (2-2), így döntetlennel mentek a csapatok a szünetre.

A folytatásban a magyar válogatott dominált, de komoly lehetőségünk nem alakult ki. A 73. percben Sallai Roland szögletét követően a kaputól öt méterre Kitl Miklós elől mentettek a norvég védők az utolsó pillanatban. A 75. percben gyors kontrát vezettek a norvégok, Eric Kitoland adta jobb oldalról középre a labdát majd Sondre Brunstad Fet elől sikerült az utolsó pillanatban tisztázni védelmünknek. Sallai Roland szépen játszotta meg a labdákat a középpályán, több esetben csak szabálytalanul tudták megállítani a norvégok. A 81. percben több cserejátékost is behozott Pisont István, kissé felfrissült a csapat, ám további gól nem született.

Összességében elmondható, hogy a magyar csapat jobban játszott ellenfelénél, a norvégok sokkal kevesebb lehetőséget dolgoztak ki, de a helyzetkihasználásuk hatékonyabb volt, így sikerült döntetlennel zárniuk az összecsapást.

– Csapatként jól működtünk, de egyéni teljesítményekben többet vártam a játékosoktól. Kemény, brusztolós mérkőzést játszottunk, ami annak fényében nem meglepő, hogy a pálya nem volt túlzottan jó minőségű. A végjátéknál sajnos nem voltak pontosak a passzaink, ha a védelem mögé bejátszott labdákat értékesítjük, megnyerhettük volna a találkozót. A tizenegyesnél komoly hibát követtünk el, itt nem vettük fel időben az embert, és a kommunikáció sem volt megfelelő. Több játékelemben is javulnunk kell a csütörtöki mérkőzésen, a tizenhatoson belül hamarabb kell felvenni az embereket, valamint a helyzetkihasználásban is előrébb kell lépnünk – mondta Pisont István az MLSZ honlapján.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik