NB I

Szivics: „Meg kell találnunk a kiutat”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Debreceni VSC – Diósgyőri VTK 1-0

Kondás Elemér, DVSC: – Annyi helyzetből, amennyit ma kidolgozott a csapat, nem egy mérkőzést kell megnyerni, hanem többet, ebben előrébb kell lépnünk, mert így magunknak tettük nehézzé a meccset, simán eldönthettük volna korábban. Előfordul, hogy az ellenfélnek is akad helyzete, szerencsére a végén Novakovics jókor volt jó helyen és nagyot védett, de utána megint nekünk volt helyzetünk. Sokkal jobban kell koncentrálnunk a kapu előtt, sokkal hatékonyabban kell érkeznünk, és ezeket a helyzeteket kihasználni. Az volt a tervünk, hogy nyomás alá helyezzük az ellenfelet, meg is volt a lehetőségünk és a gólunk, illetve utána is megvoltak a helyzeteink, ha csak Tisza Tibor lehetőségét említem, vagy Sidibe fejesét az első félidő végén. Volt bőven helyzetünk, ha ezeket be tudnánk lőni, sokkal simább mérkőzéseket játszanánk. Balogh Norbert szerdán nagyon jó teljesítményt nyújtott a Videoton ellen, van benne perspektíva.

Tomiszlav Szivics, DVTK: – A Debrecen jól szervezett csapat, mi próbáltuk kihozni magunkból a tudásunk maximumát, és azt gondolom, hogy nem volt nagy különbség a két csapat játékában. A vége felé volt néhány helyzetük a hazaiaknak, amikor mi már mindent vagy semmit alapon mentünk előre. Jó mérkőzés volt, amelyen nem sikerült gólt rúgnunk. Már mondtam, hogy néhány poszton hiányzik a megoldás nálunk, ráadásul két játékosunk megsérült a kezdőcsapatból, szóval nehéz helyzetben vagyunk, de a következő napokban meg kell találnunk a kiutat. A küzdelemre, a hozzáállásra nincs panasz, de egy pici hiányzik. Várni kell, mert vissza fogunk kapni valamit, hiszen megtettünk mindent, de most csak ennyit tudtunk kihozni a meccsből. Koman Vladimir biztosan vezér lesz, mert olyan típus, és napról-napra, hétről-hétre egyre jobb, ma is jól játszott. Ez egy befektetés, amit ki kell várni, mert mindenki tudja, hogy ő jó játékos. A játékhiányát még ki kell bírni egy kicsit.


Ferencváros – MTK 2-0

Thomas Doll, FTC: – Tökéletesen megérdemelt a győzelmünk. Kezdettől fogva megmutattuk, hogy aki meg akarja nyerni ezt a meccset, az meg is nyeri. Nagyon fegyelmezetten játszottunk, nyíltan, offenzívan. Volt olyan szakasza a meccsnek, amikor visszafogottabban játszottunk, így az MTK helyzetbe került. Nagyon örülök a remek teljesítményünknek, a szurkolók is elégedettek, csodálatos estét éltünk át. Az MTK teljesítményére nem lehetünk hatással, de a folytatásban is az a célunk, hogy a legjobb háromba kerüljünk.

Garami József, MTK: – Az első félidőben nagyon gyengén játszottunk, a Fradi meg jól. A második játékrészben valamivel jobban futballoztunk, de a Ferencváros megérdemelten nyert. Lehetőségünk lett volna a fordításra, de jobb volt a Fradi. Nincs rajtunk nyomás továbbra sem.


Bp. Honvéd – Újpest 2-2

Marco Rossi, Honvéd: – Tizenöt nappal ezelőtt ezt a meccset elveszítettük volna, most viszont sikerült kétszer is felállnunk. Ez mindenképpen pozitívum. Viszont több olyan periódus is volt, amikor védelemben elaludtunk, ezekből pedig gólokat kaptunk.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Örülök neki, hogy hosszú idő után ismét gólokat lőttünk, de többet is szerezhettünk volna. Sokat harcoltunk a pályán, mindkét fél részéről nagy volt a küzdelem, így reális a döntetlen. Néhány olyan hibát vétettünk, aminek nem tudom az okát. Koncentrációban voltak problémák, ezzel helyzeteket teremtettünk a Honvédnak.


Lombard Pápa – Nyíregyháza 0-1

Lengyel Ferenc, Pápa: – Gratulálok a győzelemhez az ellenfélnek, én kicsit másképp látom a mérkőzést, úgy érzem, a döntetlenre rászolgáltunk volna. Örülök, ha sikerült meglepnünk a Nyíregyházát, ők minket nem tudtak, mert tudtuk, mit fognak játszani. A következő két hétben az lesz a dolgunk, hogy megtaláljuk azokat a játékosokat, akik merik vállalni a bátrabb támadójátékot. Nehéz csatánk lesz így, ha hazai pályán nekünk nem fújják be a tizenhatoson belül szabálytalanságnak azt, amit a másik oldalon az ellenfélnek igen. Összességében gyér támadójátékunknak köszönhetjük a vereséget.

(forrás: papa-ma.hu)

Mátyus János, Nyíregyháza: – Ambivalens érzésekkel érkeztem a városba, és köszönöm a pápai szurkolóknak a gyönyörű fogadtatást. Az elején kicsit meglepett bennünket a Pápa a letámadásával, de összességében végig uraltuk a mérkőzést, helyzeteink voltak, így rászolgáltunk a győzelemre. Bízom benne, hogy jövőre is találkozunk a Pápával NB I-es mérkőzésen. Kilencven percen keresztül érződött a feszültség, a nagy tét rányomta bélyegét a mérkőzésre. Az első félidőben megvalósult amit terveztünk, irányítottuk a találkozót, a második játékrészben pedig előbb kapufát lőttünk, majd a vezetést is megszereztük. A gól után többet támadott a Pápa, de a védelem és kapusunk jól állta a sarat, stabilak voltak.

(forrás: szon.hu és nyiregyhazaspartacus.hu)


Kecskemét – Pécsi MFC 1-0

Bekő Balázs, KTE: – A várakozásoknak megfelelően alakult a meccs, a Pécs egy jól összerakott csapattal igyekezett játszani a saját játékát, ahogy mi is. Ebből az első félidőben több helyzetünk adódott, egyet ki is használtunk. Picit rányomta a bélyegét a meccsre a kiállítás, utána idegesebb volt a hangulat a pályán, egy kicsit mi is túlbiztosítottuk magunkat, nem próbáltuk járatni a labdát, ettől amolyan ad hoc jellege lett a meccsnek. Ezzel együtt csak dicsérni tudom a csapatomat, mert azokból az erényekből, amik ránk jellemzőek, maximálisat hozott, ezzel megérdemelten tudtunk nyerni. Szavics elég komoly rúgást kapott, de montenegrói fiú, úgyhogy ez a két hét elég lehet arra, hogy rendbe jöjjön.

Robert Jarni, PMFC: – Sok mindenről nem lehet beszélni, egyetlen hibánkból kaptunk gólt, a meccs többi részében mi irányítottunk, mi próbálkoztunk a gólszerzéssel, sajnos nem sikerült. Azt azért el kell mondani, hogy három jó eredmény után talán néhányan úgy gondolták, hogy megmenekültünk, ezen a felfogáson azonban drasztikusan változtatni kell.

(forrás: kecskemetite.hu)


Dunaújváros PASE – Győri ETO 0-2

Miriuta László, Győr: – Elégedett vagyok a csapatommal, minden játékossal, beleértve a tartalékokat is. Becsülettel küzdöttünk, és a bajnokság végéig továbbra is becsülettel dolgozunk, tesszük a dolgunkat. Nem volt olyan jó a pálya. Próbáltunk játszani, de tizenöt perc után láttuk, hogy hosszú labdákkal kell próbálkoznunk. A csapat jó úton jár, bármi lehet még. Bízom a vezetőségben, bízom a városban, bízom mindenkiben. Olyan nincs, hogy Győrben ne legyen foci. Szép város, szenzációs szurkolókkal, akiket már száz éve ismerek. Győr nem lehet labdarúgás nélkül.

Dobos Barna, Dunaújváros: – Nagyon szomorúak vagyunk, hogy ismét nem tudtunk gólt szerezni. Most kéthetes szünet következik, mely alatt fel kell készülnünk a folytatásra. Mindent meg kell tennie a csapatnak azért, hogy kilábaljon ebből a helyzetből. Egyértelmű, hogy ahhoz, hogy győzhess, gólt kell rúgni. Sajnos az első félidőben hátrányba kerültünk, elől pedig nem volt szerencsénk az elpattanó labdákkal. Azért, hogy ez ne így legyen, a játékosoknak többet kell tenniük fizikailag és technikailag egyaránt. Remélem, tudjuk a következő időszakban rendezni a sorokat, és mindent meg kell tennünk azért, hogy pontokat szerezzünk, és sikerüljön a bennmaradás. Ehhez egy új ember is segíthet, de mindenképpen jobb egyéni teljesítményekre van szükség ahhoz, hogy egy győri, vagy ehhez hasonló védelmet feltörjünk. A próbálkozás kevés volt. Nem sikerült feltörnünk sem a széleken, sem középen a két négyes láncból álló védelmet.

(forrás: dpase.hu)


Puskás Akadémia – Videoton 0-0

Benczés Miklós, Puskás FC: – Az első és a második félidőben is komoly lehetőségünk volt a gólszerzésre. A második játékrészben nem tudtunk dominálni, de mégiscsak a bajnokaspiránssal játszottuk. Az első félidőben szép támadásokat vezettünk, kiegyensúlyozott volt a meccs, a második játékrészben viszont győzött a munka és az akarás. Számunkra ez egy győzelemmel felérő döntetlen volt. Vannak elvárások a csapattal szemben, például az, hogy a fiatal játékosoknak teret adjunk – ez megtörtént. Ők ma bizonyítottak, de persze kellenek melléjük a rutinosabb társak, akik ma szintén jól teljesítettek. Illetve célunk, hogy bennmaradjunk az első osztályban, és ha ilyen játékot nyújtunk ilyen jó ellenfelekkel szemben, akkor ez is megvalósulhat.

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Az eredménnyel nem vagyok elégedett, de nagyon nehéz egy olyan csapat ellen játszani, amely hazai pályán ennyire beáll védekezni – és ezt jól is csinálja. Megvoltak a helyzeteink, bőven lett volna lehetőségünk megnyerni ezt a meccset. Irányítottuk a játékot, de ma nem volt szerencsénk. A játékosok teljesítményével elégedett vagyok, az eredménnyel nem.


Paksi FC – Szombathelyi Haladás 1-2

Csertői Aurél, Paks: – Jól fociztak a srácok, csak gratulálni tudok nekik, hétről-hétre hozzák a formájukat, kilenc emberrel is lefociztuk az ellenfelet. Úgy érzem, élveztük a játékot. Azt mondják, hogy a profizmusban a győzelem számít, de én azt mondom, hogy ha így focizunk, akkor ennek örülni kell. Az, hogy hétről-hétre milyen körülmények között játszunk, azt nem tudom, de az biztos, hogy nagyon sok pontunk van. Minket ez nem zavar, mert szeretnénk továbbra is jól focizni, és élvezni a játékot. Ha a szabálytalanságokat lefújta volna a bíró, több pontrúgásunk van, de sajnos nem fújta be. Amiket rúgtunk, azok jók voltak.

Szentes Lázár, Haladás: – Mondhatnánk, hogy az edző tervez, a csapat végez… Egyáltalán nem gondoltam, hogy így fogunk játszani, de így sikeredett; nyilván mindig alkalmazkodni kell az ellenfélhez is. Dinamikusabb, több támadást terveztem, viszont ha a végeredményt nézzük, akkor sikeres meccsen vagyunk túl. Szerencsésen mentünk a szünetre, hiszen Halmosi Péter szép átlövése beakadt, utána viszont a második percben egyből gólt kaptunk, tehát megint előjöttek a mentális dolgok, de szerencsére a támadásaink a második félidő közepére már ültek, a tizenegyes és a kiállítás pedig eldöntötte a meccset. A mi helyzetünkben talán megérik a nézők, hogy az eredmény nagyon fontos volt, tehát mondhatjuk, hogy miért nem kontráztunk és miért nem rúgtunk még három gólt, de az a lényeg, hogy nekünk ezt a meccset meg kellett nyernünk, azok után, ahogy alakult.

Olvasói sztorik