NB I

Nehéz fogni a szitáló labdákat

Molnár Péter úgy érzi, védenie kellett volna Bardhi távoli szabadrúgását az Újpest elleni meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A hétvégén az Újpest otthonában aratott 2-1-es győzelmet a Paks, amely jelenleg az ötödik helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján. A tolnaiak már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert, de a játékrész végén Bardhi távoli szabadrúgásánál Molnár Péter a labda mellé ütött, így szépíteni tudtak a hazaiak. Az MTK ellen is hasonló gólt beszedő paksi kapus a Rangadó.hu megkeresésére értékelte az összecsapást és beszélt a vitatott találatról is.

– Úgy gondolom, az első félidőben jól játszottunk, de utána megfogott minket a kapott gól. A második félidőben kicsit visszaesett a játékunk, de jól védekeztünk és végül jól lehoztuk a mérkőzést – kezdte Molnár Péter.

– Bardhi lövését nagyon messziről kapta. Hogy érzi, benne volt a gólban?
– Egy távoli, erős lövésből kaptam a gólt, de ezeket az új labdákat nagyon nehéz megfogni, amikor elkezdenek szitálni. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy védenem kellett volna a lövést.

– Viszont úgy tűnt, hogy hamar túltette magát a történteken, hiszen a második félidőben több nagy bravúrt is bemutatott…
– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem fogott meg ez a gól, de nem szabad ilyenkor sokáig búslakodni. Előttünk állt a második játékrész, és gyorsan túl kellett tennem magamat ezen a dolgon. Meg kellett oldanom az előttem álló feladatokat, és úgy érzem, hogy jól sikerült.

– Kétezer-tizenhárom júliusában éppen az Újpest elleni, szintén kettő-egyre megnyert meccsen állt először a Paks kapujában. Horváth Ferenc vezetőedző akkor Supermannek nevezte a mérkőzés után…
– Hosszú idő után álltam akkor ismét a kapuban, és égett bennem a bizonyítási vágy. Úgy emlékszem, hogy nagyon jól ment akkor a védés.

– Miben különbözik az akkori Molnár Péter a mostanitól? Miben fejlődött azóta?
– Ezen a kérdésen picit hosszabb ideig kellene gondolkoznom, de az biztos, hogy változtam és változott a játékom. Ami fontos, hogy nyugodtabb vagyok a kapuban. A munkásságom, az odaadásom és a foci iránt tanúsított tiszteletem azonban mindig megmarad és ugyanolyan, mint korábban.

– Négy tavaszi mérkőzésükön hét pontot szereztek. Elégedett a csapat eddigi teljesítményével?
– Mondhatjuk, hogy jól kezdtünk, de szerintem lehetett volna jobb is. Úgy gondolom, hogy az MTK ellen akár három pontot is szerezhettünk volna, de sajnos nem sikerült. A Puskás elleni hazai meccsen már jól is játszottunk, és tíz emberrel meg tudtuk fordítani a találkozót. Egy ilyen győzelem nagy erőt és lendületet adhat a továbbiakban, ami az Újpest ellen is meglátszott.

Olvasói sztorik