NB I

A Bayern Münchent is előzi a Vidi

A transfermarkt.de listáján a Videoton a világ harmadik legjobb formában lévő csapata.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A tekintélyes nemzetközi portál, a transfermarkt.de listát készített a világ tíz legjobb formában lévő csapatáról. A magyar bajnokságot vezető Videoton a harmadik helyen szerepel az összeállításban.

Az elmúlt húsz tétmeccs (a Ligakupa kivételével) alapján számított listán figyelembe vették a világ minden bajnokságának első-, másod- és harmadosztályát. A TOP10-es listán „legrosszabbul” álló csapat például nem is az első osztályban vitézkedik jelenleg: a Hearts FC tavaly kiesett a skót Premier Leagueből. Ezen felül találunk csapatot Európán kívülről is: a Fülöp-szigeteki Global FC a hatodik, az új-zélandi Auckland City a negyedik.

A Videoton azonban még ennél is előkelőbb helyen áll: jelenleg a világ harmadik legjobb formában lévő csapata! Elmúlt húsz meccsén 16 alkalommal tudott győzni, háromszor játszott döntetlent és mindössze egy vereséget szenvedett, ezt az időszakot pedig impozáns, 45-11-es gólkülönbséggel tudta le.

A cikk külön kiemeli a klub két játékosának profilját: a legértékesebb játékosnak Nemanja Nikolicsot tartják, de az ezen időszak alatt 18 meccsen négy gólig és 13 gólpasszig jutó Gyurcsó Ádámot is kiemelt helyen kezeli a cikk. Mellettük a bajnokságban mindössze nyolc kapott gólnál járó Juan Calatayud neve is felvetődik.

A világ legjobb formában lévő csapatainak listáját a Vidi előtt az FC Barcelona és a máltai Hibernians FC vezeti, a Bayern München például csak a hetedik. A statisztika szempontjából a fehérváriak formája azóta ráadásul tovább javult, hiszen az összeállításban még nem szerepel az MTK elleni győzelem.

A teljes lista ide kattintva olvasható!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik