NB I

Lengyel szerint Miriuta jobb edző, mint ő

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Győri ETO – Lombard Pápa 0-0

Miriuta László, Győr: – Nyerni akartunk, de sajnos ilyen a foci, be kell rúgni a helyzeteket. A második félidőben öt-hat ziccerünk volt, ezeket be kell lőni. Nem panaszkodhatok a játékosaimra, mert végig hajtottak, szerintem jól is játszottak, mindenki küzdött, csak gratulálni tudok nekik. Sajnos nem nyertük meg a meccset, csak egy pontot sikerült szerezni, de megyünk tovább. Lengyel Ferenc nagyon jó futballista volt, és jó edző is, sok sikert kívánok neki.

Lengyel Ferenc, Pápa: – A mérkőzés előtt erről beszéltünk, az edzéseken ezt gyakoroltuk, mi ennyit tudunk, nincs ezzel semmi gond. Egy picit csalódás volt, hogy az első félidőben nem voltunk elég bátrak, a szünetben erre biztattam a fiúkat, de valahol megértem, mert az ETO otthonában a mi csapatunknak ez óriási bravúr. Minden poszton, így az edzőin is – hogy magammal kezdjem – jobb játékosok, jobb emberek vannak a Győrben, más lehetőségekkel, persze, hogy meg voltunk egy kicsit bénulva. A csapatunkban több fiatal, húszéves srác kezdett, de volt tartásunk, mert már a második mérkőzésünket hoztuk nullára. Egy picit bátrabb támadójátékra lesz szükség, de abban vannak tartalékaink. Szűcs Lajosnak nagy szerepe volt a nulla kapott gólban, továbbra is Magyarország legjobb kapusa. A következő fordulóban a Nyíregyháza lesz az ellenfél, ami nekünk presztízsmeccs, szeretnénk otthon pontokat szerezni. Most még egy kicsit örülünk, aztán holnap reggel már dolgozunk tovább.


Újpest FC – Paksi FC 1-2

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Az előző mérkőzéseken már tapasztaltuk, hogy elég nehezen megy a gólszerzés, és ez a mai mérkőzésen is megmutatkozott. Bár Bardhinak sikerült betalálnia, de a második félidőben több helyzetet is kihagytunk. Ha az ellenfél két-három helyzetből egy-két gólt szerez, akkor már nehezebb a helyzet. A játékkal elégedett vagyok, a csapat folyamatosan javul, de ezen a gólkérdésen mindenképpen változtatni kell.

Csertői Aurél, Paks: – Leginkább azért voltam ideges, mert az első félidőben annyi helyzetet hagytunk ki, hogy simává tehettük volna a meccset, aztán nagyon nehéz lett, de szerencsére ki tudtuk védekezni. Gratulálok a csapatomnak, megint helytálltunk. A játék képe alapján ha berúgjuk a nagy helyzetünket, tehát a harmadik gólunkat, akkor nem jön a kettő-egyes találat, ami az ellenfelet hozta fel lélektanilag. Úgy érzem, a srácok a második félidőben még egy lapáttal rátettek, és hősiesen küzdöttek. Amikor potyagólt kapunk, utána sokkal kevesebb értékük van a bravúroknak, de így, hogy nyertünk, gratulálok Molnár Péternek a második félidei teljesítményéhez.


Haladás – Debrecen 2-0

Szentes Lázár, Haladás: – Végre nem hátrányból kellett fordítanunk. Jó volt hallgatni, hogy végre a közönség is mellettünk van, a biztatást, a dobolást. Jó, hogy kapott gól nélkül hoztuk ezt a meccset. Előnyt szereztünk az első félidőben, a kiállítás után pedig elég volt az előnyünk a végjátékhoz, győzelmünk nem forgott veszélyben.

Kondás Elemér, DVSC: – Amit vártunk, azt kaptuk a Haladástól, nekik élet-halál kérdés volt a mérkőzés. A játékot kényelmesen kezdtük, az ellenfelünk bedarált bennünket, és kaptunk két gólt. Mire felébredtünk, már késő volt. Utána pedig jött a kiállítás. Az ellenfelünk jobb volt ezen a mérkőzésen. Nem kell hullámvölgyről beszélni, ennél sokkal jobban tudunk teljesíteni. A mérkőzés előtt tudtuk, hogy nem kifejezetten jó a pálya. Nem tudtunk érdemben veszélyeztetni, racionálisan játszani, nem sikerült a védők mögé bejátszani a labdát. A szögletből kapott gólunk védhető lett volna, Martínez találata pedig érdekes helyzet volt. Játszani nem igazán tudtunk ezen a meccsen, az ellenfelünk agresszívebb volt. A szünetben már több játékost be kellet volna cserélnem.

(forrás: haon.hu)


Puskás Akadémia – Bp. Honvéd 1-1

Benczés Miklós, Puskás FC: – Őrült mérkőzés volt, nagy iramban és feszült hangulatban. Annak igazán örülök, hogy fel tudtuk venni a kesztyűt a Honvéddal és ezúttal nem tudták ránk erőltetni az akaratukat. Tóth Balázs fontos gólt szerzett, örömmel köszöntjük újra a csapatban, hiszen hosszú sérülés után tért vissza. Gratulálok a csapatomnak és sikert kívánok a Honvédnak a folytatásban.

Marco Rossi, Honvéd: – Nagyon köszönöm a buzdítást azoknak a Honvéd-szurkolóknak, akik itt voltak a mérkőzésen. Mentális problémák vannak a játékosoknál, fejben fog eldőlni, hogy át tudunk-e lendülni ezeken a dolgokon, és el tudunk-e kezdeni végre nyerni. Ehhez viszont a szurkolóknak velünk együtt kell küzdeniük, támogatniuk kell minket. Elképzelhető, hogy én egy idióta vagyok, elképzelhető, hogy a játékosok is mind idióták, de ettől függetlenül mindannyian a Honvédot képviseljük, a szurkolóknak pedig a Honvédot kell támogatniuk, az mindegy, hogy most ki szerepel benne. A klub mellé kell állniuk, és nagyon szeretném kérni, hogy a hazai meccsünkön is minél többen legyenek. Olyan ellenféllel találkoztunk, amely futballozni akart, akárcsak mi. Sikerült olykor föléjük kerekednünk, de összességében igazságos a döntetlen. A győzelemhez a lehetőségeket ki kellett volna használnunk és bosszant, hogy a kapott gólt ismét egy hiba előzte meg. Azt lehet mondani, hogy elvesztettünk két pontot, mert úgy lehetett érezni, hogy már megvan a mérkőzés.

(forrás: pfla.hu és honvedfc.hu)


Nyíregyháza – Ferencváros 0-0

Mátyus János, Nyíregyháza: – Nagyon boldog vagyok. Azt azért hozzá kell tennem, hogy az első félidőben nem tetszett a játékunk, de igazi csapatként küzdöttünk, ami pontot ért.

(forrás: nyiregyhazaspartacus.hu)

Thomas Doll, FTC: – Nagyon csalódottak vagyunk. Elöl nem volt elég átütőerő a csapatban. Ha már átverekedtük magunkat a középpályán, akkor több szabadrúgást, szögletet kellett volna kiharcolnunk. Nem tudok szemrehányást tenni a fiúknak, mert hajtottak, próbáltak előremenni, de ma semmi sem sikerült. Ilyen pályákon, ilyen stílusú csapatok ellen nagyon nehéz sebességet nyerni és futballozni. Ez pedig ehhez hasonló mérkőzéseket eredményez. A csapatok, amelyek a túlélésért harcolnak, általában minden játékosukkal betömörülnek a kapujuk elé, így nem könnyű megtalálni a réseket.

(forrás: fradi.hu)


Dunaújváros – Kecskemét 0-2

Dobos Barna, DPASE: – Szerettünk volna pontokat szerezni, ez nem sikerült. A meccs elején kihasználta hibánkat a Kecskemét, utána a széleken helyenként sikerült megbontanunk őket, de a beadások minősége és az érkezések nem voltak jók, illetve az átlövéseink is gyengék voltak. Ahhoz, hogy gólokat rúgjunk, plusz dolgok kellenek a játékosoktól. Megyünk tovább ezen a nehéz úton, tudtuk, hogy nem lesz könnyű. Nem így terveztük ezt a három meccset, de látszik a játékosokon, hogy mindent megtesznek, hogy bravúrral megragadjunk az NB I-ben.

Bekő Balázs, KTE: – Nagyon masszívan és okosan futballoztunk, a pálya talaja elég rossz volt, én azt éreztem, hogy ez zavarta mindkét csapatot. Nagy súlya volt, hogy ki szerez vezetést, ez nekünk sikerült, utána egy kicsit bealudtunk. A második félidőben a ránk jellemző masszív játékot mutattuk megint, és egy kontrából eldöntöttük a meccset. Köszönjük a szurkolók támogatását.

(forrás: kecskemetite.hu)


MTK – Videoton 0-1

Garami József, MTK: – Sok minden történt a pályán, de nem akarok ezekkel foglalkozni. A csapatom játékával elégedett voltam, nagyon jól küzdöttek, ez különösen akkor mutatkozott meg, amikor eggyel kevesebben voltunk. Voltak lehetőségeink az első félidőben, de ezeket nem sikerült kihasználnunk. A második felvonásban olyan gólt kaptunk, amit elég nagy hiba előzött meg. Azon múlt, hogy védekezési hiba történt, amit kihasznált a Videoton. Meglátjuk, hogyan folytatjuk, mert nagyon létszámhiányosak vagyunk védőben, most Vukmir is kiesett, úgyhogy egy védőt be kell gyűjtenünk a következő mérkőzésre.

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Ez a győzelem bizonyította, hogy igazi csapat vagyunk. Három kulcsjátékos nem tudott ma pályára lépni, de a fiúk bizonyították, hogy egységesek vagyunk, és így is tudunk mérkőzést nyerni. Főleg annak fényében nagy dolog ez, hogy nem tudtuk maximálisan azt játszani, amit szerettünk volna, vagy úgy játszani, ahogy szoktunk, mert az MTK nagyon megnehezítette a dolgunkat. A fiúk ismét bizonyították, hogy nehéz körülmények között is meg tudják nyerni a meccset.


Diósgyőr – Pécsi MFC 2-2

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Jó Pécs ellen játszottunk, az első félidőben sokkal jobbak voltunk, de az utolsó tíz percben elrohantunk előrefelé és fölöslegesen kaptunk egy gól. A második felvonásban ugyanúgy uraltuk a játékot, a vendégek rúgtak egy szép gólt, így lett kettő-kettő a végeredmény. Nagyon jól kontráznak, ez a szünet után is jellemző volt rájuk. Igazságos eredmény született.

Robert Jarni, Pécs: – A mérkőzés olyan volt, amilyenre számítottunk, tudtuk, hogy a Diósgyőr nagyon kemény és harcias csapat, amely dominál a pályán. Alkalmazkodnunk kellett az ellenfélhez, de az első félidőben nem sikerült azt a játékot hoznunk, amit valójában tudunk és gyakorlunk az edzéseken. A második felvonásban látható volt, hogy mi diktáltuk a tempót, a mi akaratunk érvényesült. Ez az, amit szeretnénk megvalósítani a jövőben is. A meccs előtt elmondtam, hogy ma is a győzelemre fogunk törekedni. Megpróbáltuk, sajnos nem sikerült, de elégedettek vagyunk az egy ponttal is.

Olvasói sztorik