NB I

Bekő: Nincs olyan meccs itthon, ami ne lenne nyerhető

A két győzelemmel rajtoló KTE vezetőedzője szerint a hátráltató körülményeket is előnyükre fordították.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szép kis fricska a méregdrága luxuskörülmények között felkészülő hazai csapatoknak, amit a Kecskemét mutat: az egész telet itthon töltő, átigazolásokból kizárt, nem túl jól eleresztett csapat megnyerte első két tavaszi meccsét. A másodikon a dobogóesélyes Diósgyőrt verte 2-1-re Bekő Balázs csapata. A tréner persze ettől még nem tör pálcát a gazdagabb klubok török- vagy spanyolországi edzőtáborozás felett.

– Pro és kontra sem tudok állást foglalni ezzel kapcsolatban. Dolgoztam olyan csapatnál, amelyik volt külföldi edzőtáborban és utána jól szerepelt, a lényeg mindig az elvégzett munka. Az pedig nálunk jól sikerült, már a felkészülés közben is éreztem, hogy így lesz – nyilatkozta a Rangadó.hu megkeresésére Bekő Balázs.

A kecskeméti edző hozzátette, a nehéz körülményeket sikerült a maguk javára fordítaniuk, így csapategységben és összeszokottságban igen jól állnak.

– Az, hogy nem igazolhattunk, jó helyzetet eredményezett, hiszen akik korábban kevesebb lehetőséghez jutottak, most megérezhették úgymond a „vérszagot” és hajtottak a csapatba kerülésért. A jó rajt egyik titka talán éppen az, hogy nem változtunk sokat. Egyben maradt a korábbi keret és folytatólagos munkát végeztünk. Azokat a dolgokat, amiket ősszel alkalmaztunk, így tovább tudtuk fejleszteni – teszi hozzá a lila-fehérek edzője.

A Lombard és a Diósgyőr ellen is otthon játszott a KTE, mégis mintha két különböző pályán szerepeltek volna: ég és föld volt a különbség a két találkozón a talaj között. Ezt Bekő is elismeri, de hozzáteszi, nem csak ebben volt különbözött a második meccs az elsőtől.

– Az egyik szimpla sárdagasztás volt, a másikon nagyságrendekkel jobb körülmények között futballozhattunk. Szerencsénk volt, mert nem esett előtte az eső. A Diósgyőr ellen figyeltünk rá, hogy azt a hibát, amit a Pápa ellen elkövettünk, ne ismételjük meg. Nem húzódtunk annyira mélyen be a kapunk elé, kicsit feljebb védekeztünk. Agresszívan és határozottan kezdtünk, igaz, a vezetésünk után a Diósgyőr megmutatta, mitől olyan erős magyar szinten a kerete. A szünet után változtattunk kicsit a szerkezeten, az emberelőnyt pedig ki tudtuk használni.

Jelenleg közelebb van a felsőházhoz a Kecskemét, mint a veszélyzónához, így hátrafelé nem kell tekingetnie a hetedik helyen álló csapatnak. De a vezetőedző szerint eszükbe sem jutna ilyesmi.

– Eddig sem beszéltünk, ezután sem fogunk arról beszélni, hogy hol vagyunk, és ki mennyire van tőlünk. Kizárólag meccsről meccsre gondolkodunk, ezt próbálom a játékosok fejébe is beleverni: aki túl messze néz, az nagyot bukik. Megyünk Dunaújvárosba, most csak ez a feladat számít. Erre koncentrálunk, hogy kihozzuk belőle, amit ki lehet. Hogy nyerhető meccs ez is? A magyar mezőnyben szerintem nincs olyan meccs, ami nem nyerhető. Ha valaki nem így megy fel a pályára, az inkább ne is menjen fel. Nyilván ettől még kikaphatunk, de a lényeg, hogy úgy álljunk ki, mindent megteszünk a győzelemért – tette hozzá Bekő Balázs.

Olvasói sztorik