NB I

700 ezer eurós védő a Haladásnál

A harmincéves balhátvéd, Arnaud Bühler korábban Vanczák Vilmos csapattársa volt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Katona Máté súlyos sérülése miatt a télen Nyíregyházáról igazolt Jánvári Gábor személyében mindössze egy balhátvédje van az NB I utolsó helyén álló Haladásnak. Az első két fordulóban kényszerből a belsővédő Devecseri Szilárd szerepelt ezen a poszton.

Szerda délelőtt már egy svájci balhátvédet tesztelt a szombathelyi csapat. A harmincéves svájci Arnaud Bühler korábban szerepelt a Lausanne-ban, az Aarauban, majd egy évet a francia első ligás Sochaux-ban futballozott. 2006 nyarán visszatért hazájába, azóta az FC Sionban játszott – a magyar válogatott Vanczák Vilmos csapattársa volt. A korábbi U17-es és U21-es válogatott összesen 259 svájci első osztályú meccsen 13 gólt szerzett, és 12 francia bajnokin kapott lehetőséget. Emellett nyolcszor pályára lépett az Európa Ligában, illetve jogelődjében, az UEFA Kupában. Kétszeres Svájci Kupa-győztes, U17-es Európa-bajnok.

Tavaly márciusban szerződést bontott az FC Sionnal, jelenleg szabadon igazolható. Piaci értéke 700 ezer euró – írja a haladas.hu.

Olvasói sztorik