NB I

Egervári újra szövetségi kapitány lehet

A rutinos szakember nem árulta el, melyik országból keresik, de Európán kívülre is menne.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az elmúlt másfél évben, amióta távozott a magyar válogatott éléről, nem keresi a nyilvánosságot Egervári Sándor. A 64 éves edző ritkán nyilatkozik, de most a Magyar Lelátónak hosszú interjút adott, amelyben elárulta, hogy hamarosan újra egy válogatottat irányíthat. Több konkrétumot nem mondott, de sokatmondó, hogy kijelentette: Európán kívül is munkát vállalna.

– Éppen most is van egy szövetségi kapitányi lehetőség, és az elmúlt évben volt már kettő is, illetve voltak szombathelyi meghívások is. Szeretném méltóképpen befejezni a pályafutásomat – mondta Egervári Sándor. – Nagy kihívás bármelyik ország szövetségi kapitányának lenni, ilyet természetesen elvállalnék, akár Európán kívül is. De nem vagyok kétségbeesve, mert az elmúlt 40 évemre játékosként és edzőként is nagyon büszke vagyok. Nagyon jó közösségeket ismertem meg, nagyszerű emberekkel volt dolgom, sikerült eredményeket elérni. Tehát nincs rossz érzésem, mikor reggelente a fürdőszobában belenézek a tükörbe. Meg persze ott van a családom, a három csodálatos unokám, a gyerekeim, tehát teljes, boldog életem van, és nem leszek elkeseredve, ha nekem az a megmérettetés a válogatottnál volt az utolsó tevékenységem.

Nem titok, hogy a szombathelyi vezetők Artner Tamás menesztése után megkeresték a korábbi kapitány, ő azonban visszautasította ezt a lehetőséget.

– Még várok egy nagyobb kihívásra, egészen biztos vagyok benne, hogy tudnék még segíteni. Vannak olyan szempontok, amiket nem hagyok figyelmen kívül, például bajnokság közben nem szívesen vennék át csapatot, egy komoly szakember ilyenkor nem vállal munkát, kevés lehetősége van a változtatásokra, begyakorlásokra.

Természetesen szóba került a románok elleni 0-3 és a hollandok elleni 1-8, hiszen ezt a két Európa-bajnoki selejtezőt nehéz lenne elfelejteni…

– Azért kellett egy néhány hónap, de magammal el tudtam számolni. Ha visszanézünk az eredményekre, a statisztikákra, a törökök, csehek, svédek elleni eredményekre, én azt mondom, hogy az európai középmezőnyhöz kezdett felzárkózni a magyar válogatott, még akkor is, ha közben voltak megtorpanások – folytatta Egervári. – Ilyen vereségen keresztülment a spanyol válogatott is, vagy épp a brazilok hazai pályán. Ez a futball sajátossága, nem hiszem, hogy van olyan edző, aki ne szaladt volna bele öt, hat vagy akár nyolc gólba. A fontos, hogy látjuk-e a perspektívát a fiatalokban. Én most is azt mondom, hogy van egy középerős magunk, amivel Dárdai Pali egyre jobban dolgozik. Ő is azt az integráló tevékenységet folytatja, ami arra ösztönzi a játékosokat, hogy egyre jobban kisegítsék egymást a pályán, ami eredményességhez vezet. Bízom benne, hogy ki fogunk tudni jutni az európai porondra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik