NB I

Jarni menekülne az utolsó helyről

A PMFC horvát vezetőedzője bízik a bennmaradásban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A bennmaradás a célja az OTP Bank Ligában szereplő, jelenleg a tabella utolsó helyén álló PMFC-Matias csapatának Robert Jarni vezetőedző szerint.

A tavaszi szezont szombaton az Újpest FC otthonában kezdő pécsiek horvát trénere azt mondta, kemény felkészülésen vannak túl a játékosok, akik között számos új igazolást próbálhattak ki az edzőmérkőzéseken és a törökországi edzőtáborban. Jarni leszögezte: a PMFC legfontosabb célja, hogy minél előbb elmozduljon a tabella utolsó helyéről, a tavaszi szezon végére pedig távol kerüljön kiesőzónától.

Ivor Weitzer, a pécsiek frissen igazolt támadó középpályása azt mondta, erőn felül, nagy odaadással és akarással szeretnének majd teljesíteni a mérkőzéseken.

Az őszinél jobb szezon érdekében több játékost igazolt a klub: az elsősorban délszláv futballisták a vezetőedző szerint megfelelő teljesítménynövekedést jelentenek majd az együttesnek. A téli szünetben a PMFC csapatához érkezett a szabadon igazolható bolgár Dimitar Makrijev a hongkongi South Chinától, a bosnyák Branko Ojdanics a Partizan Beogradtól, a horvát Mario Tadejevics az FK Sarajevótól és a horvát Ivor Weitzer az NK Zadartól, az utánpótlásból felkerült a felnőtt csapathoz Horváth Gábor.

A távozók között van a Debrecenhez szerződött Wittrédi Dávid, akivel szerződést bontott a klub. Rajta kívül kölcsönbe más együtteshez igazolt Beke Péter, Pókos Máté, Lantos Levente, Gránicz Patrik, Turi Tamás és Ivancsics Alex. A Pécs 17 fordulót követően tíz ponttal, mindössze két győzelemmel az utolsó helyen áll a bajnokságban.

Olvasói sztorik