NB I

Pécsi siker Horvátországban

A PMFC 2-1-re győzött a HNK Cibalia Vinkovci otthonában rendezett edzőmeccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
HNK Cibalia Vinkovci – Pécsi MFC-Matias 1-2 (0-1)
Vinkovci, Horvátország
Pécs: Polekszics – Nagy J., Romics (Balogh B., 68.), Csausics (Ojdanics, a szünetben), Uzoma (Tadejevics, 75.) – Horváth A. (Rácz, a szünetben), Manjrekar – Pauljevics (Frank, 68.), Weitzer, Márkvárt (Fröhlich, 75.) – Makrijev (Heffler N., 81.). Edző: Robert Jarni
Gólszerzők: Puljics (87.), illetve Márkvárt (38.), Weitzer (64.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Utolsó téli felkészülési mérkőzését a horvát HNK Cibalia Vinkovci otthonában játszotta a Pécs. Hazai- és vendégszurkolók is voltak a lelátón, úgyhogy kiváló hangulatban kezdődött a találkozó. Mozgalmasan indult a játék, rögtön egymásnak estek a felek, ennek ellenére az első félidőben sokáig csak veszélytelen próbálkozásokat láthattak a nézők. Egészen a 38. percig, amikor Pauljevics háromméteres hátrányból lefutotta az emberét, elvitte a labdát a rosszul kilépő kapus mellett is, majd szinte az alapvonaltól középre passzolt, az üresen érkező Márkvárt pedig a kapuba továbbított (0-1).

A szünet után Weitzer szabadrúgását Makrijev fejelte kevéssel a bal felső sarok fölé. Az 52. perc Weitzer újabb szabadrúgásába senki nem ért bele, így a labda alig egy méterrel kerülte el a kapufát. A 64. percben Weitzer 22 méterről, védhetetlenül kilőtte a Cibalia kapujának bal alsó sarkát (0-2). A folytatásban Márkvárt éles szögből leadott bombáját Filipovics védeni tudta, a kipattanóból Rácz ismételt, de a labda egy hátvédről szögletre pattant.

A 82. percben Rácz Ferenc egy biciklicsellel elhúzta a labdát védője mögött, majd 14 méterről a hosszú sarok irányába tekert, labdája azonban a kapufáról kifelé pattant. A 87. percben szépítettek a hazaiak: Ottochian szögletét a rövidnél Puljics csúsztatta a hálóban (1-2) – tudósított a PMFC honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik