NB I

Győr–Videoton: Verebes nagy csatát vár

Mostantól három mérkőzést rendeznek egyszerre szombatonként; ezek közül csak egy tévés.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Több mint két és fél hónap után folytatódik az OTP Bank Liga, amelynek 18. fordulójában a listavezető Videoton a legutóbbi szezonban ezüstérmes Győr otthonába látogat.

Amíg a fehérváriaknál – akik mindössze egyetlen vereséget szenvedtek el a mostani szezonban – nyugodt volt a holtszezon, addig a győrieknél sok játékos távozott és érkezett. Vasárnap a két csapat történetének 95. találkozója következik, Győrben a 48. A Videoton 2011 ősze óta nem kapott ki az ETO Parkban.

Verebes József, aki mindkét klubnál volt vezetőedző, nagy csatát vár.

– Nagyon kíváncsian várom a vasárnapi meccset – mondta a Kisalföld hasábjain a Rába-partiaknál jelenleg tanácsadóként tevékenykedő Verebes József. – Nálunk edzőcsere volt, és bár jól mozogtak hétvégén a Slovan ellen a fiúk, látszik, még nem teljesen kész a csapat. Persze az is látszik, hogy Miriuta remek munkát végzett a törökországi edzőtáborban, kiválónak tűnt játékosaink erőnléte. Nagy csatára számítok, sok nézővel. Rengeteg fog múlni azon, hogyan sikerül mentálisan is felkészíteni a fiúkat.

A Mágus kitért a korábbi Rába ETO – Videoton csatákra is.

– Voltak nagyon jó meccseink, de az biztos, hogy miután Győrbe kerültem, öt évig nem győzött le bennünket a Videoton. Egy ilyen csata megnyeréséhez hatalmas önbizalom, győzni akarás kell. Bízom benne, hogy mindez meglesz a győriekben.

A címvédő Debrecen szombaton a Puskás Akadémia otthonába látogat: a felcsútiak legutóbbi három bajnokijukat egyaránt 1-0-ra nyerték meg, míg a Debrecen legutóbbi nyolc találkozójából hétszer diadalmaskodott és egy döntetlent játszott.

A 18. fordulót péntek este az ősz meglepetéscsapata, a második helyen álló MTK és a Paks mérkőzése nyitja, míg vasárnap zárásképpen az újonc Dunaújváros a Ferencvárost látja vendégül.

A tavaszi futballszezon már a múlt héten megkezdődött, hiszen pótolták a 17. fordulóból a pálya használhatatlansága miatt elmaradt Paks–Nyíregyháza bajnokit (1-1), illetve az ugyancsak tavaly decemberről elhalasztott Diósgyőr–Honvéd párharcot (2-3, 1-0) a Ligakupa-nyolcaddöntőjében. Az MLSZ némileg változtatott a bajnoki fordulók időbeosztásán: szombaton egyszerre három mérkőzést rendeznek 16 órától, és ezek közül csak egyet közvetít a televízió.

A 18. forduló programja

Február 27. péntek

19 óra: MTK – Paksi FC, játékvezető: Andó-Szabó (TV: Duna)

Február 28. szombat

14 óra: Szombathelyi Haladás – Diósgyőri VTK, játékvezető: Szabó Zs. (TV: Duna)

16 óra: Nyíregyháza Spartacus – Bp. Honvéd, játékvezető: Bognár

16 óra: Kecskeméti TE – Lombard Pápa Termál FC, játékvezető: Erdős

16 óra: Puskás Akadémia – Debreceni VSC-TEVA, játékvezető: Pintér (TV: Sport1)

18.30: Újpest FC – Pécsi MFC-Matias, játékvezető: Fábián (TV: Sport1)

Március 1. vasárnap

16.30: Győri ETO FC – Videoton FC, játékvezető: Farkas Á. (TV: Duna)

18.30: Dunaújváros PASE – Ferencvárosi TC, játékvezető: Solymosi

Olvasói sztorik