NB I

Cordella: sokat tettem a Honvédért

A kispestiek távozó nemzetközi igazgatója úgy érezte, hogy elfogyott körülötte a levegő.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bp. Honvéd közleménye szerint közös megegyezéssel távozott kedden a klub nemzetközi igazgatója, az olasz Fabio Cordella, aki Gianluca Di Marzio honlapján elmondta, hogy valójában ő adta be a felmondását, mert úgy érezte, a klub magyar munkatársainak viselkedése és ismétlődő támadásai miatt elfogyott körülötte a levegő.

– Elvégeztem a feladatomat az átigazolási piacon, mindent megtettem, amit tudtam. Ennek ellenére támadások értek az előző magyar edző részéről, ami nagyon rosszul érint, mert azt hiszem, sokat tettem a Honvédért – vélekedett Fabio Cordella. – Mindig a saját utamat járom, felemelt fejjel. Az én időszakomban számos fiatal mutatkozott be a csapatban. A körülményekkel nem volt bajom, de sajnos a magyarok egy csoportja a klub rombolásáért dolgozott. Vierchowod eltávolítása volt a legnagyobb hiba. Csak azért akarták elküldeni, mert külföldi. De a változás után az új edzővel a csapat szakadékba került, egyszer az utolsó előtti helyen is álltunk a tabellán.

Cordella kapcsolata nem volt a legjobb az előző vezetőedzővel, Csábi Józseffel, az elmúlt napokban kölcsönösen negatívan minősítették egymást a sajtóban.

– Én soha nem támadtam a magyarokat, csak elmagyaráztam, hogy az eredmények nem az edzőt erősítik. De a távozása óta célpont voltam a sajtóban és néhány vezető szemében, ezért inkább lemondtam. Rájöttem, hogy ezt már nem lehet párbeszéddel rendezni.

Az olasz vezető lemondásával veszélybe került Fabrizio Miccoli megszerzése a Honvéd számára.

– Még nem beszéltem vele, még nem tájékoztattam a döntésemről, de egyértelmű, hogy képes lesz eldönteni, hogy elfogadja-e az ajánlatot vagy nem – magyarázta Cordella.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik