NB I

Edzőváltás: Marco Rossi visszatért Kispestre

A Mezőkövesd elleni 1-0-s győzelem után menesztették Csábi Józsefet.
Felkészülési mérkőzés
Bp. Honvéd – Mezőkövesd-Zsóry 1-0 (0-0)
Kispest, 200 néző
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovics, Bobál D., Projics – Nagy G., Hidi, Holender, Youla – Prosser, Punosevac. Csere: Horváth A., Kosznics, Meza, Koné, Csábi M., Gazdag, Vidovics. Edző: Csábi József
Mezőkövesd: Kunsági – Hegedűs Cs., Dvorschák, Gengeliczki, Búrány – Szeles, Takács P., Tajthy, Kulcsár K. – Molnár G., Máté J. Cserék: Dombó, Balajti, Medgyes, Baracskai, Lukács R., Nyilas. Edző: Tóth László
Gólszerző: Holender (35.)
Kiállítva: Youla (29.), illetve Gengeliczki (29.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bp. Honvéd szombaton 1-0-ra győzött a Mezőkövesd elleni felkészülési mérkőzésen, Csábi József vezetőedzőt mégis menesztették. Utódja a kispestieket másfél évvel ezelőtt bajnoki bronzéremig vezető olasz Marco Rossi lett.

A másodosztály egyik élcsapata ellen a hazaiaktól hiányzott Godoy, aki a panamai válogatottnál van, továbbá Baráth, Botka és Vécsei, akik hétfőtől állanak újra edzésbe. Balhátvédként egy próbajátékos is lehetőséget kapott: a szerb Joszip Projics négy éve már megfordult hazánkban, akkor a Debrecennél próbálkozott, mostanság pedig Pintér Ádám csapattársa a görög Levadiakosznál. Az olasz sajtóhírekkel ellentétben Filkor Attilát nem tesztelik a kispestiek.

Youla már a negyedik percben lőtt egy átemeléses gólt, de lesen állt a labda átvételekor. Kemény párharcok jellemezték az első negyedórát, majd a kövesdiek jóvoltából eldurvult a meccs. A 29. percben Youla kapott rúgást, amit dulakodás, majd két piros lap követett: Gengeliczki és Youla is előbb mehetett zuhanyozni. A 35. percben egy szép Holender-szóló végén megszerezte a vezetést a házigazda (1-0). A második félidőben több helyzete is volt a Honvédnak, Kone és Gazdag előtt is adódott lehetőség, Ikenne-King pedig a keresztlécet találta el – tudósított a klub honlapja.

A meccs után edzőváltás

A Mezőkövesd legyőzése után a Bp. Honvéd szerződést bontott Csábi József vezetőedzővel. Utódja az olasz Marco Rossi, az új pályaedző Cosimo Inguscio lett, a hétfői edzést már ők vezetik.

Rossi 2012 és 2014 között már volt a Honvéd vezetőedzője. Simon Miklós másodedző az NB III-as csapat trénere lesz, az olasz szakvezető munkáját Nagy István erőnléti edző és Tóth Iván kapusedző segíti – áll a klub közleményében.

Érdekesség, hogy még egy év sem telt el Rossi tavaly tavaszi távozása óta, de közben már Simon Miklós, az olasz Pietro Vierchowod és Csábi József is irányította a kispestieket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik