NB I

„Boldog vagyok, hogy Niko velünk maradt”

Joan Carrillo vezetőedző a felkészülésben is megtalálja az örömteli dolgokat, például, hogy új elemeket taníthat játékosainak; a spanyol tréner Nikolics Nemanjáról és a Vidi új igazolásairól is beszélt a Rangadó.hu-nak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

– Mennyire szereti a szezon ezen részét, amikor nincsenek meccsek, csak utazás, edzőtábor, edzések és csapatépítés? – kérdeztük a Videoton első spanyolországi edzőtáborából hazaérkező, és a következő indulásig Székesfehérváron készülő listavezető edzőjét, Joan Carrillót.

– Persze, mint a legtöbb edző, én is azt szeretem igazán, amikor három pontot kapunk egy győzelemért, de az edzőtábort is élveztem. Új dolgokat lehet kitalálni és gyakorolni, főleg így, hogy a csapat hozzáállása remek, mindenki odateszi magát. Amikor valaki kitalál egy új dolgot és azt mások megértik, átveszik, az remek érzés, a szezonnak ebben a periódusában ilyesmire van mód bőven. Az ugyanakkor kétségtelen, hogy a meccseknél és főleg a győzelemnél nincsen jobb érzés – magyarázta Joan Carrillo.

– Van olyan ambíciója, hogy valami újat adjon a magyar futballközegnek?
– Nem igazán arra gondoltam, hogy más csapatoknak, inkább a saját játékosaimnak szeretnék új dolgokat tanítani. Nem az a fontos, hogy mások átvesznek-e valamit tőlünk, hanem, hogy a csapatom fejlődjön, illetve az egyes játékosok külön-külön megértsék, amit akarok. Szeretnék segíteni nekik, hogy még jobb játékosokká váljanak. Más csapatoknál nem is biztos, hogy feltétlenül sikeres lenne az, amit az itteni játékosaimra dolgozok ki, hiszen ott más típusú futballisták, más jellegű csapat van.

– Három fő szakaszból áll a Videoton felkészülése: a most véget ért első spanyolországi edzőtáborból, az itthoni edzésekből és a második spanyol táborozásból. Ezek hogyan épülnek egymásra?
– Mindig úgy tervezem meg a felkészülést, hogy a lehető legtöbb idő jusson mindenre. A mögöttünk hagyott edzőtáborozás során a fizikai felkészítésen, illetve az új taktikai elemeken volt a hangsúly. Nagyon kemény edzéseink voltak. Most, amíg itthon vagyunk, szintén a fizikai munkán lesz a sor, bár a hideg idő nem feltétlenül kedvez ennek. A második edzőtáborban pedig már edzőmérkőzéseken szeretnénk tesztelni, hogy megfelelő volt-e a munka. Ha igen, csak finomhangolásokat végzünk. Ha viszont kiderülnek esetleges hibák, akkor azokat ki kell javítanunk, hiszen az a cél, hogy az első tavaszi fordulóra, a győri meccsünkre tökéletes állapotban legyünk, minden tekintetben.

– A keret végül nem sokat változott, a legnagyobb kérdés az volt, távozik-e Nikolics Nemanja. A támadó maradt, de érkezett mellé egy másik csatár. Mit gondol most Nikolics helyzetéről?
– Nagyon boldog vagyok, hogy Niko velünk maradt. Ő nagyon jól érti a mi játékunkat és filozófiánkat, óriási segítség, hogy egy olyan játékosra számíthatok a továbbiakban, aki ennyire szerves része a csapatnak. Hozzátéve, hogy amit az idén játszik, az teljesen más, mint az előző évi játéka, a tizenhatoson kívül is sok szerepet vállal, remekül érzi a játékunkat. A két új érkezőnek, Rémi Marévalnak és Mirko Ivanovszkinak még kell egy kis idő, hogy adoptálják ezt a stílust. Nekem is sokat kell ezen dolgoznom, segíteni nekik, hogy beilleszkedjenek a rendszerükbe – és persze nekik is hozzá kell tenniük a magukét ehhez. Az a célunk, hogy minél előbb tökéletesen magukévá tegyék a játékunkat, a filozófiánkat.

Olvasói sztorik