NB I

Németek verték a Videotont

A Spanyolországban edzőtáborozó székesfehérváriak 2-0-ra kikaptak a másodosztályú 1860 Münchentől.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Videoton FC – TSV 1860 München (német) 0-2 (0-0)
San Pedro de Alcántara, Spanyolország
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Maréval – Simon Á., Trebotics – Álvarez, Kovács I., Oliveira – Ivanovszki. Cserék: Pajovics, Brachi, Csakla, Fejes A., Heffler T., Kocsis, Sándor Gy., Pajac, Feczesin, Gyurcsó, Nikolics. Edző: Joan Carrillo Milan
Gólszerzők: Claasen (60.), Hain (76.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

San Pedro de Alcántarában játszott felkészülési mérkőzést a Spanyolországban edzőtáborozó Videoton, amelynek ellenfele a német másodosztályú 1860 München volt. A vidi.hu cikkéből kiderül, hogy tavaly nyáron David Guetta koncert volt a stadionban, és gyepszőnyeg annyira tönkrement, hogy teljesen ki kellett cserélni. Most viszont kifogástalan állapotban volt a talaj.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a müncheniek agresszív letámadást alkalmaztak, a hetedik percben mégis a Videoton előtt adódott az első helyzet: Oliveira nyolc méterről, kissé éles szögből lőtt, de Ortega nagyot védett. A túloldalon Adlung 16 méterről próbálkozott, Calatayud azonban hárított. A 15. percben Juhász Roland mentett nagyot a kapu előterében üresen érkező Okotie elől.

A 27. percben Daylon 17 méterről eleresztett lövése az oldalhálóban kötött ki. A németek többször próbálkoztak hosszan előreívelt labdákkal, a magyar csapat viszont a rövid passzos játékot alkalmazta. A védelemben Juhász ezúttal is áthatolhatatlannak bizonyult, több német akciót is sikeresen állított meg. Az első félidő egy-egy komoly helyzetet hozott mindkét csapat számára, az iramra viszont nem lehetett panasz; edzőmeccshez képest nagy küzdelem zajlott a pályán.

A szünet után Gyurcsó szögletét Simon Ádám fejelte a kapu fölé. Az 55. percben Kovács István került hatalmas ziccerbe, a müncheni kapus azonban jól mozdult ki, zárta a szöget és sikerült védenie. A másik oldalon Adlung tekert a kapu elé egy szabadrúgást, Guillermo fejelhetett a hosszú oldalról kapura, Calatayud azonban a helyén volt. A folytatásban Kovács és Gyurcsó kettő az egyben vihették a labdát az utolsó müncheni védőre, azonban Kovács passza egy kicsit lassú volt, és mire a társához ért a labda, visszazártak a németek, így odalett a helyzet.

Ami kimaradt az egyik oldalon, bement a másikon: a jobb szélről Angha Martin adott középre, a labda végül a hosszú oldalon érkező Claasenhez került, aki éles szögből fejelt a kapuba (0-1). A 66. percben Pajac lódulhatott meg a bal szélen ígéretes helyzetben, de végül az egyik német védő szerelte. A gól után valamivel többet birtokolták a labdát a németek, de Pajovicsnak eleinte nem akadt dolga. A 73. percben Gyurcsó passza után Nikolics kapura lőtt, de a labda az egyik bevetődő német védőben elakadt – többen kezezést reklamáltak, a bíró azonban nem látott szabálytalanságot.

A 76. percben a bal szélről adtak a kapu elé a németek, Stephan Hain pedig körülbelül kilenc méterről fejelt Pajovics mellett a kapuba (0-2). A 82. percben Fejes Andrásnak kellett becsúszva szerelnie az alapvonalnál, majd négy perccel később Pajovics védett hatalmasat egy távoli lövést követően. A kipattanót Mulic közelről a kapuba lőtte, de már lesen volt.

– Jó mérkőzést játszottunk, egy remek ellenféllel szemben, és ez jól szolgálta a felkészülésünket. Azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a müncheniek egy hét múlva már bajnokit játszanak, szóval ők már közel vannak a csúcsformájukhoz, mi pedig a felkészülésünk közepén járunk – kezdte értékelését a klubhonlapon Joan Carrillo, a Videoton vezetőedzője. – A játékosaim fáradtak voltak, ami a mostani fázisban teljesen normális, példának okáért tegnap is két kemény edzésük volt. A mostani meccs célja az volt, hogy az eddig az edzéseken gyakorolt dolgokat élesben, mérkőzésen is kipróbáljuk, hogy hogy mennek illetve, hogy mindenki játszhasson. Ráadásul a 90 perc során mi birtokoltuk többet a labdát, és nekünk voltak nagy gólhelyzeteink, gondolok itt Oliveira lövésére, Simon fejesére, vagy Kovács és Gyurcsó helyzetére, sőt volt egy büntetőgyanús szituáció is, amit végül nem kaptunk meg. Azonban az eredmény most még másodlagos volt számunkra, a legfontosabb az volt, hogy milyen teljesítményt nyújtanak a játékosok. Mindent figyelembe véve elégedett vagyok a csapat mai teljesítményével.”

Olvasói sztorik