NB I

Fölényes Videoton-győzelem

A fehérvári csapat az első edzőmeccsén 5-1-re verte a spanyol San Pedro együttesét.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
San Pedro (spanyol) – Videoton FC 1-5 (1-2)
Marbella, Spanyolország
Videoton. 1. félidő: Pajovics – Heffler T., Juhász R., Csakla, Szolnoki – Simon Á., Trebotics – Álverez, Ivanovszki, Pajac – Feczesin. 2. félidő: Horváth T. – Brachi, Vinícius, Fejes A., Maréval – Sándor Gy., Kocsis – Gyurcsó, Kovács I., Oliveira – Nikolics. Edző: Joan Carrillo
A Videoton gólszerzői: Trebotic (8.), Ivanovszki (21.), Gyurcsó (55., 83.), Nikolics (81.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Videoton az idei év első edzőmérkőzését a spanyol negyedosztályú San Pedro együttesével játszotta. Jose Carrillo vezetőedző legénysége jól kezdte a találkozót, Trebotics már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést. Egy nagyon szép, sokpasszos akció végén, 15 méterről lőtt a hálóba. A spanyolok hamar válaszolni tudtak, Csakla hozott össze egy büntetőt, amit Domingo értékesített (1-1).

A Videoton visszavette a vezetést, Ivanovszki a spanyolok tizenhatosánál szerzett labdát, majd a kapust kicselezve, kissé kisodródva talált a kapuba. Az első félidő derekán Heffler Tibor szabadrúgása majdnem utat talált a kapuba, de a spanyol hálóőr bravúrral hárított.

A második félidőben sorcsere volt a Videotonnál, de a lendület nem hagyott alább. Kovács István vette észre, hogy a hosszú oldalon egyedül érkezik Gyurcsó, és egy mértani pontosságú passzal játékba is hozta a villámléptű szélsőt, aki átvette a labdát, majd higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt.

A fehérváriak nem elégedtek meg ennyivel: a 81. percben Sándor György hozta játékba nagyszerűen Nikolicsot, aki kicselezte a spanyol kapust, majd tíz méterről a kapuba lőtt. Két percre rá tovább növelte az előnyét a magyar együttes: a szélről érkező beadást követően a menteni igyekvő védő pont Gyurcsó elé tette a labdát, aki köszönte a lehetőséget, és néhány lépésről a kapuba lőtt – tudósított a vidi.hu.

– Ezúttal még nem az eredmény volt a legfontosabb dolog. A csapat az elmúlt napokban igen komoly fizikai terhelést kapott az edzéseken, éppen ezért nem százszázalékos erőállapotban várták az első felkészülési meccset a játékosok. Az tény, hogy az első idei ellenfelünk egy alacsonyabb osztályban szereplő, viszont a bajnokságban ezen a hétvégén is játszó csapat volt, azonban, ahogy mondtam, még mi sem vagyunk a legjobb állapotban. Főleg védekezésben próbáltunk ki néhány új dolgot, de ezeknek a tökéletes elsajátításához még idő kell. Azt figyelembe véve, hogy ez volt az első meccsünk, elégedett vagyok, már csak azért is, mert a fiúk hozzáállása dicséretet érdemel – nyilatkozta a klub honlapján Joan Carrillo Milan vezetőedző.

Olvasói sztorik