NB I

A Mezőkövesd négyet lőtt Debrecenben

A DVSC fiatal csapata 4-1-re kikapott másodosztályú vendégétől, felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Nyíregyháza 7-1-es legyőzése után a másodosztály egyik élcsapatát, a Mezőkövesdet látta vendégül edzőmeccsen a Debrecen.

A Loki fiatal csapata rögtön magához ragadta a kezdeményezést, több ígéretes lehetősége is volt, így némileg váratlanul jutottak előnyhöz a vendégek, amikor Máté János szerzett labdát, majd lehagyva a védőjét, 14 méterről a kapu közepébe emelt (0-1). Voltak ugyan próbálkozásai a házigazdának, de a hibáit mindig kihasználta a Mezőkövesd, amely a szünetig még kétszer talált a kapuba (0-3).

A folytatásban a DVSC igyekezett szépíteni az eredményen, de a helyzeteit nem tudta gólra váltan, ellenben a borsodiak tovább növelték előnyüket: egy vendégszöglet után kavarodás alakult ki a debreceni kapu előtt, ezt kihasználva Izing Martin a hálóba továbbított (0-4). Később kiharcolt egy tizenegyest a Debrecen, amit Ferenczi János értékesített. Bár voltak még lehetőségeik a hazaiaknak, de már nem sikerült újabb gólt szerezniük – tudósított a DVSC honlapja.

Felkészülési mérkőzés

Debreceni VSC-TEVA – Mezőkövesd-Zsóry 1-4 (0-3)

Debrecen-Pallag. Játékvezető: Takács J.

DVSC: Slakta – Kinyik, Szatmári, Brkovics, Vadnai (Nagy Z., a szünetben) – Bódi, Berdó, Wittrédi, Ferenczi J. – Tisza T. (Bereczki, 52.), Balogh N. (Varga K., a szünetben). Edző: Kondás Elemér

Mezőkövesd: Dombó – Hegedűs Cs., Dvorschák, Gengeliczki (Izing, a szünetben), Engel (Búrány, a szünetben) – Hegedűs D., Szeles (Tajthy, a szünetben), Takács P., Molnár G. (Csirmaz, a szünetben) – Máté J. (Lukács R., a szünetben), Baracskai (Medgyes, a szünetben). Edző: Tóth László

Gólszerzők: Ferenczi J. (tizenegyesből 66.), illetve Máté J. (13., 32.), Hegedűs D. (41.), Izing (57.)

Olvasói sztorik