NB I

Minőségi erősítések az élvonalban?

Az átigazolási időszak első felében nyolc külföldi válogatott játékos írt alá az NB I-ben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pörög az átigazolási piac, napi szinten lehet hallani hazai, illetve külföldi próbajátékosokról az élvonalbeli csapatainknál. Vannak, akik kevésbé ismertek, és a légiósok között vannak olyanok is, akik már válogatott szinten is megmutathatták magukat.

A Vidi igazolta a legdrágábbakat

Eddig kétségkívül a bajnoki listavezető Videoton kötötte a két legkomolyabb üzletet: a székesfehérvári klub megegyezett a Martinique válogatottjában is debütáló, francia Rémi Marévallal. A Maccabi Tel-Avivtól érkező játékos mellett Mirko Ivanovszki is aláírt, aki immár 19-szeres macedón válogatottnak mondhatja magát. A Vidi két szerzeménye együtt több mint másfél millió eurós vételárral bír – Maréval piaci értékét kereken egymillióra taksálják, míg Ivanovszki pillanatnyilag 650 ezret ér.

Győrben a román vonal látszik megerősödni, bár egyelőre aláírt szerződése csak Dan Bucsának van, illetve a bosnyák válogatott Miroszlav Sztevanovics már decemberben megegyezett a klubbal. Ha a mértékadónak tartott transfermarkt.de által megadott piaci értéket nézzük, akkor Bucsa egyelőre a második legdrágább igazolás a tél során (700 ezer euró), míg a szabadon igazolható Sztevanovics a maga félmilliós értékével a negyedik legütősebb vétel.

A tabella második felében is erősítenek

Nyíregyházán nem kevesebb, mint négy – a magyar bajnokságban – újonc külföldinek szavaztak bizalmat: az egyaránt szlovák válogatott Igor Zofcák és Juraj Halenár (mindketten a Slovan Bratislavától érkeztek) is meggyőzte a vezetőket. Két grúz játékos is a Szparinál folytatja: a 19 éves, korosztályos nemzeti csapatban is számításba vett Dato Darcimelia és a 27 esztendős Zurabi Arziani játékára is számítanak.

Pécsett két honfitársát szerződtette Robert Jarni vezetőedző: a 25 éves Mario Tadejevics az U21-csapatig vitte válogatott szinten, és Ivor Weitzer sem tűnik rossz erősítésnek. A Honvéd a minap jelentette be a szerb Bratiszlav Punosevac leigazolását, míg Szombathelyen kedd este szignózta kölcsönszerződését a Juventus kötelékébe tartozó román U21-válogatott kapus, Laurentiu Branescu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik