NB I

Külföldi válogatottakat igazolt a Szpari

Két szlovák és egy grúz játékossal kötött szerződést kedden a Nyíregyháza Spartacus.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mostantól a szlovák Juraj Halenár, Igor Zofcák, és a grúz Zurabi Arziani is az élvonalban újonc Nyíregyháza Spartacus csapatát erősíti – írja a klub honlapja.

A 31 éves támadó, Juraj Halenár az elmúlt hat évben a Slovan Bratislava labdarúgója volt, és 150 élvonalbeli meccsen 55 gólt szerzett. Számos Bajnokok Ligája- és Európa Liga-mérkőzést játszott, a többi között a Napoli, a Sparta Praha és a Ludogorec ellen, utóbbinak két gólt is lőtt egy éve, a selejtezők során. Három alkalommal volt tagja a szlovák válogatottnak. A szlovák élvonal leggólerősebb játékosa 2016. június 30-ig szóló szerződést kötött a Szparival.

Nem érkezett egyedül, hiszen korábbi csapattársa, Igor Zofcák is másfél évre kötelezte el magát a Spartacushoz. A szintén 31 éves középpályás 14 alkalommal léphetett pályára a válogatottban. 2010-ben igazolt a pozsonyiakhoz, és 94 meccsen 13 gólt szerzett. Ő is számos európai kupameccset játszott az elmúlt esztendőkben.

Kedden egy grúz védekező középpályással is megállapodtak a vezetők: a 27 éves Zurabi Arziani korábban az orosz Anzsi Mahacskala és a Rubin Kazany labdarúgója is volt. Vele is 2016. június 30-ig szóló szerződést kötöttek a szabolcsiak. Amennyiben sikerül elintézni a papírokat, a játékosok már szerdán, a Nyírbátor elleni, első felkészülési mérkőzésen pályára léphetnek.

Olvasói sztorik