NB I

Bővül az állami futballportfólió?

A Bors értesülése szerint kormányközeli vállalkozók tehetik rá a kezüket a Honvédra és az Újpestre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Borsúgy értesült, hogy az állam – kormányközeli vállalkozókon keresztül – újabb labdarúgócsapatokra tenné rá a kezét.

Orbán Viktor kormánya igazi futballbarát kabinet. Az állami szerepvállalás a sportágban elképesztő mértéket öltött, elég csak a Felcsútra vagy a Videotonra gondolni, aztán a szédítő stadionépítési programra, a klubokat segítő TAO-támogatás rendszerére. A Ferencváros élén fideszes politikus, Kubatov Gábor áll, az MTK-t szintén párttárs, Deutsch Tamás vezeti, a vidéki együttesek szinte mindegyikénél megfigyelhető a helyi önkormányzat szerepvállalása, és akkor még az állami nagyvállalatok szponzori segítségéről nem is beszéltünk.

Ám a dolog ezzel nem ér véget. A Bors informáci szerint Szíjjártó Péter külügyminiszter a Dunakeszi Kinizsi teremlabdarúgó-csapata után újabb egyesületnél szeretné kiteljesíteni sportszeretetét, és ha már a Honvéd a kedvenc csapata, amely George F. Hemingway-jel sem tudott számottevő szereplővé válni a nem túl acélos NB I-ben, akkor kézenfekvő, hol találná meg a számításait…

– Nem Szíjjártó Péterrel, hanem Barack Obamával állunk tárgyalásban – cáfolt ugyanakkor a napilap megkeresésére Hemingway, ekként jelezve, esze ágában sincs távozni Kispestről.

Más a helyzet az Újpesttel (amely egy időben Orbán kedvenc csapata volt). A Duchatelet-család tulajdonában álló lila-fehéreknél valóban hamarabb történhet változás a tulajdonosi poszton, főleg azok után, hogy Roland Duchatelet – akinek fia viszi az Újpest ügyeit – nemkívánatos személlyé vált a Standard Liége-nél, és a drukkerek a fejéhez vágták: a famíliát csak a gazdasági eredmények érdeklik, tesznek arra, mi történik a pályán. Ez alapján kétséges, hogy Újpesten sokáig maradna Roderick Duchatelet, nem véletlenül vissza-visszatérő hír, hogy megválna a többségi tulajdonrészétől.

Valódi futballbefektetőt, aki nem azért érkezne ide, hogy a zavarosban halásszon, nehéz errefelé találni. Ha csak az állam nem „delegál” valakit.

Olvasói sztorik