NB I

Egy távozó, két próbázó Győrben

Valentin Babics szerződését felbontották az ETO-nál; egy jobb- és egy balhátvéd érkezett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden délelőtt a horvát védő, Valentin Babics ismét tárgyalt a Győri ETO vezetőivel. A felek úgy döntöttek, hogy közös megegyezéssel szerződést bontanak. Mindez azt jelenti, hogy Miriuta Vasile vezetőedző a továbbiakban nem számíthat a 33 éves labdarúgó játékára.

Babics először a 2009–2010-es bajnokságban húzhatta magára az ETO mezét. Azóta a bajnokságban 49 mérkőzésen szerepelt és két gólt rúgott. Legemlékezetesebb meccse kétségkívül a Montpellier elleni, idegenbeli Európa Liga-selejtező volt, ahol az ő góljával nyert a csapat, amely ezután tíz emberrel, tizenegyesekkel vívták ki a továbbjutást.

Két próbajátékos is érkezett Győrbe: egy jobb- illetve egy balhátvédet tesztelnek a napokban. Ez az a két poszt, amelyet leginkább meg szeretne erősíteni a vezetőedző.

Vladica Brdarovszki 23 éves, macedón jobbhátvéd, 17-szer szerepelt hazája U21-es válogatottjában, és már bemutatkozott a felnőtt nemzeti csapatban is. Az FK Peliszter labdarúgója korábban játszott egy rövid ideig Csehországban, Brnóban is.

Tadej Apatics 27 éves, szlovén balhátvéd, 17 éves korától játszott hazája korosztályos csapataiban, a Domzale együttesétől került előbb a Sheriff Tiraszpolhoz, majd az Olimpija Ljubljana és a Slavia Szófia csapatában játszott – írja az eto.hu.

Olvasói sztorik