NB I

Ruandai középpályás Győrben?

A 19 éves Mohamed Mushimiyimana állítólag már aláírta egyéves szerződését az ETO-hoz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A newtimes.co.rw cikkeszerint a ruandai válogatott középpályás, Mohamed „Meddy” Mushimiyimana ezen a héten egyéves szerződést írt alá a Győri ETO FC-hez. A 19 éves játékos az AS Kigali csapatától érkezik, ahol 2012 óta szerepelt. Tavaly augusztusban már járt Magyarországon, amikor tesztelték.

– Már aláírtam egyéves szerződésemet, amely tartalmazza a hosszabbítás lehetőségét. Boldog vagyok, és készen állok, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek, hogy megmutassam, mire vagyok képes. Ez egy teljesen új kihívás a karrieremben, egy új fejezet – nyilatkozta Mushimiyimana.

Az egykori U17-es válogatott középpályás a Sec Academy növendéke volt, mielőtt csatlakozott az AS Kigali csapatához 2012-ben, utána pedig megnyerték a Béke Kupát. Szerepelt az U20-válogatottban, és a felnőttek között is, méghozzá világbajnoki selejtezőn.

A ruandaiak még annak is utánanéztek, hogy a Győri ETO FC-t 1904-ben alapították, és fennállása legjobb eredménye, hogy 1965-ben bejutott a BEK elődöntőjébe. Megjegyzik, hogy a 2012–2013-as idényben bajnoki címét nyertek, majd a második helyen végeztek, most pedig a kilencedik helyen állnak.

Az egyik román nem jön Győrbe

A Győri ETO-val kapcsolatos hír, hogy Vasile Miriuta vezetőedző korábbi kolozsvári játékosa, a román Ciprian Deac fél évre az izraeli Beitar Jeruzsálem csapatához szerződött kölcsönben, ezt az új klubja immár hivatalosan is bejelentette.

Olvasói sztorik