NB I

Varga Roland aláírt a Fradihoz

Megegyezett a győri támadóval a fővárosi klub.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A válogatott, magyar bajnok szélső, Varga Roland a Ferencvárosban folytatja pályafutását, miután a klub a játékossal is egyezségre jutott.

Varga Roland az utánpótlás-neveléssel foglalkozó Goldball FC-ben kezdett futballozni, majd az MTK utánpótlásában nevelkedett. A tehetséges támadóra külföldről is felfigyeltek, és az olasz másodosztályú Brescia leigazolta, amikor még csak 18 éves volt – idézi fel Varga karrierjét a Fradi honlapja.

A tartalékbajnokságban gólokkal hálálta meg a Brescia bizalmát, emellett pedig kiemelkedő lövőerejével hívta fel magára a figyelmet. A 115 kilométeres óránkénti sebességű löketének köszönhetően még egy olasz tévéshow-ba is meghívást kapott, ahol a világcsúcstartó spanyol Francisco Javier Galan Marinnal mérhette össze tudását.

Eközben a pályán bemutatkozhatott a Brescia felnőtt csapatában, majd tagja volt az egyiptomi világbajnokságon harmadik helyet elérő magyar U20-válogatottnak is. Sőt a Costa Rica elleni bronzmeccs tizenegyes-párbajában ő értékesítette az utolsó lövésünket.

2010 tavaszára az olaszok Újpestre adták kölcsön, majd a következő idényt szintén kölcsönben, az olasz harmadosztályú Foggiánál töltötte.

2012-ben Magyarországra, a Győri ETO-hoz igazolt. Első szezonjában 12 góljával fontos szerepet játszott abban, hogy a győriek harminc év után ismét bajnoki címet nyertek. Tucatnyi találatával a góllövőlista ötödik helyén végzett. Két idény alatt mindössze öt bajnokit hagyott ki, alapember volt az ETO-ban.

A magyar válogatottba már Egervári Sándor is meghívta, amikor nemzeti csapatunk Csehország ellen készült. Varga végül 2014 májusában mutatkozhatott be Dánia ellen, és rögtön gólt is szerzett. Tavaly az albánok és a kazahok ellen is pályára lépett még, utóbbi összecsapáson szintén eredményes volt, így három válogatott meccsén két gólnál tart.

Olvasói sztorik