NB I

Priskin már várta az edzéseket

Az ETO válogatott csatára örül, amiért a felkészülés során komoly csapatok ellen léphetnek pályára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfő délelőtt a Győri ETO csapata is elkezdte a felkészült az OTP Bank Liga tavaszi idényére. Miriuta Vasile vezetőedző rövid gyakorlást vezényelt az ősszel kilencedik helyen záró csapatnak. A kisalföldiek a télen már több távozót és érkezőt is bejelentettek, de az első tréningről nem hiányzott válogatott támadójuk, Priskin Tamás, aki a Rangadó.hu-nak nyilatkozott az első edzés után.

– Rövid, de tartalmas első edzésen vagyunk túl. Kaptunk a szünetre egyéni edzéstervet, szóval senki nem a nulláról kezdte el. Nagyon örülök, hogy újra kint lehettem a pályán és elkezdődtek a gyakorlások. Nekiállunk a kemény munkának, és bízom benne, hogy február végén remek állapotban leszünk – kezdte Priskin Tamás.

– A téli szünet hazánkban mindig hosszabb, mint a nyári. Mennyire sikerült tartalmasan tölteni a pihenőt?
– Nagyon örültem, amiért hosszabb volt a téli szünet. Légiósként sokat nélkülöztem ilyenkor, nem voltam sokat itthon az ünnepek alatt. Próbáltam minél több időt eltölteni a családdal. Úgy érzem, sikerült, de most már itt az ideje a munkának. Vártam már, hogy elkezdődjenek az edzések, és el is jött végre az ideje.

– Kilenc távozót és két érkezőt jelentett be eddig a klub. Mennyire kell a téli felkészülés során új csapatot építeni?
– Nem az én dolgom megmondani ezt. Próbálom a legjobbamat nyújtani, és minél jobban edzeni, hogy bekerüljek a csapatba. Az edzőnk és a vezetőség majd eldönti, hogy mennyire kell megerősíteni a csapatot.

– A vezetőedzőnek nem ezek az első napjai a csapattal, de volt valamilyen megbeszélés vagy egyeztetés?
– Különösebben nem volt, hiszen már ismerjük egymást az őszről. Annyi történt, hogy ismertették a programot, ami alapján készülni fogunk a jövőben.

– A magyar klubok közül a Győri ETO játszik a legkomolyabb csapatok ellen a törökországi edzőtáborban. Mit szólt, amikor látta, hogy erős ellenfelekkel szemben készülhetnek?
– Úgy érzem, mindig jobb erősebb és keményebb csapatok ellen játszani, mintha gyengébbek ellen szerepelnénk. Ez egy jó felmérő számunkra is, a tavaszi szezon első két fordulójában sem vár ránk egyszerű mérkőzés, úgyhogy nagyon örülök, hogy erős csapatok ellen tudunk felkészülni a bajnokságra.

Olvasói sztorik