NB I

Póti: a futball az életem

A 26 éves védő döntésében fontosabb szempont a szakmai oldal, mint az anyagi rész.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, Póti Krisztiánt az őszi szezon közepén elküldték Nyíregyházáról. A korábban Kecskeméten is megforduló védő legutóbb elmondta,hogy Szatmárnémetiben, egy román másodosztályú csapatnál edz, és több ajánlatai is van, de nem csak Magyarországról, hanem külföldről is.

A Rangadó.hu ezúttal is érdeklődött a 26 éves játékosnál, aki továbbra sem döntötte el, hol folytatja a pályafutását, de beszámolt a legújabb fejleményekről.

– Vannak ajánlataim, és több klub is puhatolózik, de egyelőre konkrétummal még nem szolgálhatok. Jelen pillanatban inkább külföldi kérőim vannak, és két csapatnál is előrébb tartanak a dolgok, de nem én, hanem a menedzserem tárgyal. Vegyes klubokról beszélek, hiszen van köztük egy-két erősebb bajnokságban szereplő együttes is, persze ezalatt nem a topligákat értem. Akadnak kicsit gyengébb ligákból is ajánlatok, de nem szeretnék kapkodva dönteni – mondta Póti Krisztián.

– Mivel egy román csapat edzéseit látogatja, egy ottani klubról van szó?
– Nem, nem a román bajnokságról beszéltem. Az igaz, hogy még jelen pillanatban is Szatmárnémetiben edzek, és el kell mondanom, nagyon sokat köszönhetek a klubvezetésnek, hogy lehetőséget biztosítanak. Ha ezt itthon szerettem volna elérni, akkor más lenne a helyzet. Valószínűleg sürgetnék a döntésemet, ez például Nyíregyházán is így volt. Itt azonban megállapodtunk, hogy edzeni járok, de mint már említettem, ez nagy segítség, mert formában tudok maradni.

– Azon nem is gondolkodik, hogy esetleg Magyarországon folytassa?
– Szívesen futballoznék külföldön, de akár Magyarországon is. Itthon azonban kicsit máshogy működik az átigazolás. Általában a csapatok január végén, vagy február elején kezdenek el játékosokat igazolni vagy keresni, így később dőlnek el a dolgok. Ha Magyarországon egy rendezett, biztos anyagi hátterű klub, amelynek jelentős szurkolótábora van, felkeresne, akkor valószínűleg inkább az itthoni ajánlatot választanám. Tehát egyáltalán nem vetem el ennek a lehetőségét. Mivel szabadon igazolható vagyok, ezért az idő nem sürget, én azonban szeretnék minél hamarabb csapatot találni magamnak. A biztos ajánlatot nyilván nem dobnám el egy bizonytalanért.

– A szakmai, vagy inkább az anyagi oldalát nézve fog dönteni?
– Az első szempont egyértelműen a szakmai része, hiszen a futball az életem. Nem mondom, hogy az anyagiak nem fontosak, de aki a labdarúgásra tette fel az életét, az inkább azt nézi, hogy milyen bajnokságban, milyen csapatban játszik, milyen edzővel dolgozik, és milyen az adott együttes háttere.

Olvasói sztorik