NB I

Külföld, vagy NB I? Póti minden ajánlatot meghallgat

A Nyíregyháza és a Kecskemét korábbi védője jelenleg Szatmárnémetiben, egy román másodosztályú csapatnál edz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Nyíregyháza vezetősége október elején megelégelte a csapat rossz szereplését, és szerződést bontott Póti Krisztiánnal. A 26 éves védő idén nyáron, Kecskeméttől igazolt a Spartacushoz, ahol mindössze három bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget, de akkor nem szerepeltek rosszul.

Póti a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, mi történt vele azóta, és azt is elárulta, hogy mostanság egy román másodosztályú csapatnál edz.

– Jelen pillanatban is edzek Szatmárnémetiben, egy másodosztályú csapatnál. Minden reggel edzeni járok, de ez nem okoz problémát, mert mindössze húsz kilométerre van a szülőhelyemtől. Amikor nem járok ki, akkor kondizok és futok, körülbelül egy órát. Nagyon fontos, hogy formában legyek, és bírjam a téli alapozást. Úgy gondolom, ebből nem lesz hátrányom – mondta Póti Krisztián.

– Nem bánta meg, hogy Nyíregyházára igazolt?
– Nem bántam meg, mert az ember mindenből tanul. Érdekes azért, hogy megyebeli vagyok és pont engem nem becsülnek meg, de én ma már nem csodálkozom semmin. Jól éreztem magam Nyíregyházán. A szurkolók fantasztikusak, a csapattársakkal pedig jól kijöttem. Nem bánkódom, hanem teszem a dolgomat, és edzek.

– Mivel indokolták az eltávolítását?
– Kicsit kacifántos ez a történet, mert az elmondásuk szerint nem voltak megelégedve a teljesítményemmel, de három bajnokin játszottam és négy pontot szerzett a csapat. Három kupameccset játszottam és mindháromszor nyertünk, ebből kétszer a Magyar Kupában jutottunk tovább. Igazából nem teljesen értettem ezt az indokot.

– Mire számít az átigazolási időszakban? Sejti már, hol folytatja?
– Megmondom őszintén, vannak ajánlataim. Egy magyar klub korábban már megkeresett, hogy segítsek nekik télig. Ez azonban meghiúsult, hiszen Nyíregyházán nagyon diplomatikusan szezon közben bontottak velem, ezért csak január elsejétől tudok szerződést kötni. Külföldről és Magyarországról is voltak megkereséseim, egyelőre kivárok, és minden ajánlatot meghallgatok. A menedzserem is nyitott szemmel jár. Szeretnék mindenképpen első osztályban szerepelni, akár itthon, akár külföldön. Az idegenlégiós-életet is kipróbálnám.

– A román csapatnál, ahol edz, mennyire különböznek az edzések attól, amit Nyíregyházán vagy Kecskeméten megszokott?
– Szinte ugyanolyan edzések vannak. Talán kicsit jobban odateszik magukat, és más a gondolkodásmódjuk. Szerintem a magyarok jobb képességű játékosok, de a románok másképp nőttek fel, más a felfogásuk, és ez küzdeni tudásban nyilvánul meg. Minden egyes méterért megküzdenek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik