NB I

Két játékosától elköszönt a Szpari

Lázár Bence egészségi álapota miatt visszavonul, és Póti Krisztián játékára sem számítanak a továbbiakban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két játékossal is szerződést bont a Nyíregyháza Spartacus. Lázár Bence és Póti Krisztián távozik a Szparitól – írja rövid közleményében a klub hivatalos honlapja.

Mindkét labdarúgó nyáron érkezett Nyíregyházára. Póti Krisztián Kecskemétről igazolt a Szparihoz, és három bajnokin kapott szerepet. A játékost a klub felmentette az edzések látogatása alól, és kezdeményezte a szerződésének felbontását.

Szintén távozik a klubtól Lázár Bence: a támadó az Újpest labdarúgója, és kölcsönben szerepelt Nyíregyházán. Egészségügyi okok miatt a felek úgy döntöttek, hogy közös megegyezéssel szerződést bontanak. Lázár Bence ötször játszott bajnokit a Szpari mezében, a Honvéd ellen kezdett, a többi találkozón csereként lépett pályára.

„Két évvel ezelőtt, május másodikán komoly gerincműtéten estem át. A műtét előtt ugyanis erős derékfájdalmakkal küszködtem. Azért vállaltam be az operációt, hogy esélyt kapjak a folytatásra. Dr. Varga Péter Pál főorvos tényként közölte velem, amennyiben nem lesz műtét, akkor valószínűleg be kell fejeznem a labdarúgást. A műtét után kilenc hónapot hagytam ki, folyamatosan rehabilitációra jártam. Szerettem volna egészségesen visszatérni a pályára. Nagy örömömre, kétezer-tizenhárom márciusában mindez végre sikerült! Sajnos, azóta is rendszeres fájdalmaim voltak és vannak, amelyek megakadályoznak abban, hogy egészségesen futballozzak. Rengeteget gondolkoztam azon, hogy mi lenne a jó döntés. Az egészségemet szem előtt tartva, végül úgy döntöttünk a szeretteimmel, hogy felhagyok a labdarúgással. Nagyon fájó és nehéz döntés volt! A fájdalmaim, főleg az utóbbi egy évben egyre csak fokozódtak, még pihentetéssel sem szűntek meg. Alternatív gyógymódokkal is próbálkoztam, nem történt pozitív változás. Lassan tíz éve vagyok Újpest FC-játékos, gyönyörű éveket töltöttem a Megyeri úton. Itt lettem profi futballista. Nagyon sokat köszönhetek a klubnak és a szurkolóknak is, akik mellettem álltak a sérülésem előtt, alatt és után. A hasonló helyzetben lévő sportolókkal pedig szívesen megosztom a tapasztalataimat. A jövőben folytatom a tanulmányaimat, de a legfontosabb az, hogy szeretnék a labdarúgás közelében maradni. Hajrá Lilák!” – nyilatkozta az ujpestfc.hu-nak Lázár Bence.

Olvasói sztorik