NB I

Elek Ákos: félreérthető voltam

A csapatkapitány a Diósgyőr keretének magasan legjobban kereső játékosa lett volna...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Értetlenül állunk a Nemzeti Sportban megjelent Elek Ákos-nyilatkozat előtt, amelyben a csapatkapitány „nem komoly” jelzővel illette a DVTK szerződésajánlatát – írja a miskolci klub honlapja.

– Elek Ákos a DVTK meghatározó játékosa, csapatkapitánya. Karrierje mélypontján igazolt hozzánk, az elmúlt években a klubtól minden segítséget megkapott, hogy újra felépíthesse önmagát, és ismét válogatott, nemzetközi szinten is jegyzett játékos legyen. Ennek megfelelően szerződéshosszabbítási ajánlatunk jelentős béremelést tartalmazott, amely szerint a kétezer-tizenöt–tizenhatos idényben a DVTK keretének magasan legjobban kereső játékosa lett volna. Ez egy nagyon is komoly ajánlat volt, még ha nem is feltétlenül versenyezhetünk egyes hazai és a külföldi klubok lehetőségeivel. Ákos azonban egyértelműen eldöntötte, hogy mindenféleképpen külföldön szeretné folytatni a pályafutását, amit mi tiszteletben tartunk – nyilatkozta Árki Gábor sportigazgató.

Amennyiben megfelel az orvosi vizsgálaton és a klubok között is megszületik a megállapodás, Elek Ákos a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató Csangcsun Jataj játékosa lesz. Abban az esetben, ha ottani szerződése lejárta után ismét Magyarországon szándékozik folytatni a pályafutását, az ominózus nyilatkozat ellenére visszavárják Diósgyőrbe.

Elek Ákos: Félreérthető voltam

– Két ajánlatot kaptam a DVTK-tól, amiből az elsőt visszautasítottam, mert úgy gondoltam, hogy nálam kevesebbre értékelt labdarúgók jobb feltételek mellett játszanak más magyar klubokban – mondta a klub honlapján Elek Ákos. – A második ajánlat már egy megfontolandó szerződéstervezet volt, mégis arra jutottam, hogy külföldön szeretném folytatni a pályafutásomat. Ezért a klubvezetéssel abban állapodtunk meg, hogy lehetőség szerint már most télen eligazolok, így a DVTK is jól jár az átigazolási díjjal. Borsodiként, a DVTK csapatkapitányaként nem szerettem volna másik magyar csapatba távozni és tavasszal a Diósgyőr ellenfeleként játszani, így kapóra jött a kínai lehetőség. Sajnálom, hogy nyilatkozatom félreérthető volt.

Olvasói sztorik