NB I

Nem lesz népvándorlás Diósgyőrben

Csak olyan próbajátékosok érkezhetnek, akiket előzetesen már felmértek a DVTK illetékesei.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hosszú évzáró-évnyitó interjút adott a DVTK honlapjának Árki Gábor sportigazgató. A klubvezető a játékoskeret lehetséges változásairól is részletesen beszélt. Megerősítette, hogy Elek Ákos és Kádár Tamás iránt van érdeklődés, de egyelőre nem érkezett olyan ajánlat, amely megfelelt volna a diósgyőrieknek. Rajtuk kívül Griffiths és Bacsa Patrik is felkeltette más klubok figyelmét. A lehetséges érkezőket továbbra sem nevesítette.

– Nyáron sokan jöttek, sokan mentek. Mik a tervek a következő szűk két hónapra?
– Nagy jövés-menést nem szeretnénk. A keret adott, nincs okunk belenyúlni. Ha a kezdőcsapatból lesznek távozók, akkor őket pótolni fogjuk, de szeretnénk olyan játékosokat hozni, akiket felépítve később alapemberek lehetnek. Ha lesz olyan lehetőségünk, hogy minőségi játékost tudunk hozni, akkor meg fogjuk tenni a lépéseket, de mindenáron nem akarunk igazolni – kezdte Árki Gábor.

– Beszéljünk azokról, akik távozhatnak. A sajtóban forog néhány név, akik iránt van érdeklődés, érkezett már olyan ajánlat, amely megfelelő?
– Elsősorban Elek Ákosról és Kádár Tamásról van szó. Ajánlatok érkeznek, de ezek között még nem volt olyan, amelyet elfogadtunk volna. Olyan árat szabtunk meg, ami a játékosok előmenetelét is segítheti, mert nem hirtelen akarunk nagy pénzhez jutni, hanem olyan lehetőséget keresünk, amely a jövőben más játékosok értékesítését is lehetővé teheti. Magyarországon belül nem szeretnénk értékesíteni az alapembereinket, elsősorban a külföld a cél.

– Rajtuk kívül van még érdeklődés más iránt is?
– Igen. Georges Griffiths vagy Bacsa Patrik iránt is vannak puhatolózások, de ezek egyelőre nem érték el azt a szintet, hogy komoly érdeklődésnek vegyük őket. Erre fél, esetleg egy év múlva kerülhet sor.

– Mi a helyzet azokkal a játékosokkal, akik kevesebb lehetőséget kaptak ősszel, például Barczi Dáviddal?
– Amikor leültem Barczi Dáviddal beszélgetni, ő azt mondta, nem szeretne Magyarországon más klubban játszani, és azt kérdezte, ha lenne olyan lehetőség, hogy külföldi csapathoz igazoljon, nyitott lenne-e erre a klub? Én erre azt mondtam, hogy ha van ilyen lehetősége, akkor nem gördítünk akadályt a távozása elé. Úgy gondolom, hogy Barczi Dávidnak jelenleg a futballal kellene foglalkoznia. Nem vagyok híve annak, ha valaki a sajtóban sírja el a bánatát. Tudtommal a játékos és a vezetőedző december elején tisztázták a helyzetet, nincs miről beszélni.

– Kik távozhatnak az említett labdarúgókon kívül?
– Debreceni András, Bori Gábor, Csirszki Martin és Szabó Balázs neve vetődött fel elsősorban, ők azok, akik kevés lehetőséget kaptak. Akikre Tomiszlav Szivics és a szakmai stáb nem tart igényt, azok esetében dolgozunk azon, hogy új klubot találjanak, akár kölcsönbe, akár végleg, az ő esetükben országhatárokon belül is. Újra szeretném azonban hangsúlyozni, hogy a csapat erősségeit nem fogjuk csak úgy elengedni.

– Kik érkezhetnek?
– Vannak olyan lehetőségek, amelyek elő vannak készítve. Ha bármilyen változás bekövetkezik, azonnal tudunk rá reagálni. Van két-három olyan kiszemeltünk, akikkel már tárgyalásban vagyunk, a nevek természetesen nem publikusak. Vannak köztük magyarok és külföldiek is, mindannyian kész játékosok.

– Próbajátékosok érkezése várható?
– Egy-kettő, de ennél több nem nagyon. Szivics mester is szétnézett, hogy ki az, akit érdemes lenne leigazolni. Olyan próbázók jöhetnek, akiket előzetesen már felmértünk és ismerjük a képességeiket. Csak akkor jöhet játékos, ha a klub engedélyt ad rá. Nem lesz népvándorlás.

Olvasói sztorik