NB I

Kispesten nem várnak Del Pieróra

George F. Hemingway reméli, hogy egyre több akadémistával tudják feltölteni a csapat keretét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bő egy hete kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra a Bp. Honvéd együttese. A kispestiek tulajdonosa, George F. Hemingway a csapat honlapján látható videointerjúban Alessandro Del Pieróról, a kiszemeltekről és a távozókról is beszélt.

– Érkezett hivatalos megkeresés Honvéd-játékos iránt?
– Van néhány megkeresés, és az akadémiáról Bukrán Erik a Hull City csapatához szerződik. Amíg nincs konkrét ajánlat, addig nem érdemes erről beszélni. Arra számítunk, hogy a szerződéssel rendelkező játékosok tavasszal is velünk lesznek – kezdte a Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway.

– A próbajátékosokkal és a kiszemeltekkel kapcsolatban van fejlemény?
– A múlt héten ittlévő próbajátékosoknak megköszöntük a részvételt, nem tartunk igényt rájuk. Három-négy labdarúgó érkezését várjuk, egy már meg is jött. Mindenképpen szeretnénk egy irányító középpályást és csatárt igazolni. Ezen dolgozunk, ez minden körülmények között megtörténik. Ezeken kívül még egy balhátvédet is igazolnánk.

– A támadószekcióban Del Piero és Miccoli érkezésére mekkora az esély?
– Mindig felröppen ez a téma, mert az olasz sajtóban különböző segítséggel megjelennek ilyen hírek. Az embereink beszéltek több olasz prominens játékossal, akik a fiatalok miatt a segítségünkre lehetnének. Mi szívesen várjuk őket, de ezek olyan nehéz dolgok, amelyekről nem érdemes beszélni, hacsak meg nem történik. Van egy híres darab, Godotra várva címmel, de itt Kispesten mi nem vagyunk Del Pieróra várva…

– Olyan hírek is megjelentek, hogy Hidvégi Sándorért versenyez a klub.
– Hidvégi Sándor egy értékes, jó balhátvéd, és ha hozzánk kíván jönni, akkor mi biztosan szívesen fogadnánk, hiszen balhátvédet keresünk. Konkrét intézkedés ebben az irányban azonban még nem történt.

– A szakmai stábtól milyen visszajelzéseket kapott az eddig elvégzett munkáról?
– Csábi József elégedettségét fejezte ki, és az ő elképzelése a hiányposztokkal kapcsolatban teljesen egybevág az enyémmel. Remélhetőleg meg tudjuk szerezni azokat a játékosokat, akiket a vezetőedző szeretne. Meglátjuk, kik azok a fiatalok, akik maradnak, vagy akiket esetleg kölcsönadunk, de fiatalokat is szeretne beépíteni. Persze ez attól is függ, hogy kik érkeznek.

– Milyen fejlődést vár az utánpótlás-játékosoktól, akik sorban kapják a válogatott behívókat?
– Azt gondolom, az akadémia jól működik, és a vezetők nagyon jól kézben tartják a dolgokat. Töretlen fejlődést vélek felfedezni az akadémián, és úgy látom, egyre jobbak vagyunk. Remélhetőleg nem állunk meg a fejlődésben, és egyre több akadémistával tudjuk feltölteni a nagy csapatot. Ez a tervünk.

Olvasói sztorik