NB I

Csábi információkat gyűjt ezen a héten

A vezetőedző megerősítette, hogy balhátvédet és csatárt továbbra is keresnek a kispestiek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn délelőtt a Bp. Honvéd is elkezdte az alapozást a tavaszi szezonra. A kispestieknél egy próbajátékos vett részt az első gyakorláson, az ősszel MTK-ban futballozó Sergio Fernandez Tamayót teszteli Csábi József vezetőedző, akinek az első idei gyakorlásáról Jevrem Kosznics, Souleymane Youla, Vécsei Bálint és Nagy Gergő is hiányzott.

– Kosznics és Youla szerdán este érkezik vissza, és csütörtökön csatlakozik a csapathoz. Vécsei Bálintot a szezon utáni első héten megműtötték, elkezdte a rehabilitációt és a tavasz folyamán tudunk rá számítani. Nagy Gergőnek a bokasérüléséből kifolyólag vannak problémái – kezdte Csábi József a klub honlapjának adott interjújában.

– Több fiatal akadémista, és a kölcsönből visszatérő játékosok is részt vettek a tréningen. Milyen szerephez juthatnak?
– A fiatalok kiválasztása olyan céllal történt, hogy legyenek itt velünk, érezzék, hogy van esélyük, és kapjanak olyan motivációt, ami előreviszi a pályafutásukat. Az első edzés után nem tudom megmondani, hol tartanak, és ki mennyit tud nekünk segíteni. Nagyon bízom benne, hogy az ő ittlétük segíteni fog a csapatnak. Botka Endre személyében van köztük olyan is, aki az ősszel már bizonyított az NB I-ben, a többiek inkább az NB II-ben vitézkedtek. Fontos, hogy ők a Honvéd-család részei, és a felnőtt csapat keretébe valók. Butaság lenne persze az ő vállukra nagy terhet rakni, de van bennük perspektíva és a következő hetekben kiderül, mennyire tudnak a segítségünkre lenni.

– A spanyol próbajátékos sorsáról is korai még beszélni?
– Az MTK-ban többször játszott az ősz folyamán, mielőtt Torghelle Sándor visszatért volna. A két klub közti megbeszélés során felvetődött, hogy megnéznénk. Egy edzés után nem lehet felelősségteljes véleményt mondani, de a héten szerintem eldől a sorsa.

– Az első héten vizsgálatok, felmérések is várnak a játékosokra…
– Kicsit korán kezdünk a többi csapathoz képest. Nem annyira régen vagyok itt, és minél többet szeretnék a fiúkkal együtt lenni. Szeretném minél jobban megismerni őket, és minél jobban megismertetni velük az én filozófiámat. Az első hetet szeretném arra rászánni, hogy minél több információt gyűjtsek a csapatról felmérések, vizsgálatok segítségével.

– George F. Hemingway az évértékelő interjújában azt mondta, hogy balhátvédet és csatárt keres a csapat…
– Továbbra is keresünk. A szabadon igazolható játékosok is kivárnak még, illetve ilyenkor decemberben, januárban kevesebb labdarúgó van a piacon. Nem könnyű a helyzet, de nem reménytelen. Támadót és baloldali védőt mindenképp szeretnénk találni, de természetesen olyanokat, akik jobbak az ittlévőknél, és akikkel erősebbek, eredményesebbek lehetünk.

A Bp. Honvéd hétfői sajtóbeszélgetésén kiderült, hogy a korábbi sajtóhírekkel ellentétben Debreceni András és Leonardo Martínez visszaigazolása nem vetődött fel, Cásbi pedig nem hiszi, hogy reális esély lenne Fabrizio Miccoli vagy Alessandro Del Piero megszerzésére, ezért más jelöltjei vannak a támadóposztra.

Olvasói sztorik