NB I

Juhász és Németh ismét jótékonykodott

Ezúttal nem pénzzel, hanem ajándékokkal lepték meg egy nógrádi gyermekotthon lakóit.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ünnepeket is szociális intézményben töltő gyerekeknek vitt karácsonyi ajándékokat Juhász Roland és Németh Krisztián. A Videoton FC válogatott futballistája, és a napokban az amerikai bajnokságba (MLS) igazoló barátja vasárnap délután látogatta meg a Nógrád megyei Szátokban található Margaréta Gyermekotthont, és teljesítette a kis lakók kívánságát.

A jótékony akciót a Kuckó Önkéntes Programot vezető Strényi Veronika szervezte meg, aki elmondta: szándékosan vidéki otthont néztek ki, mert tudják, a lehetőségek ott sokkal szűkösebbek, mint egy fővárosi intézményben.

Juhász Rolandék az elmúlt napokban játék-, könyv- és ruhaboltban, valamint elektronikai üzletben vásárolták meg mindazt, amit a gyerekek karácsonyra kértek. A legnagyobb boldogságot kiváltó ajándékkal ugyanakkor a helyszínen lepték meg a Margaréta otthont.

– Ezúttal nem pénzt akartunk adni, hanem a gyerekek karácsonyát megszépíteni, így mindenkinek azt hoztuk el, amit szeretett volna – mesélte az F-Group menedzseriroda honlapján Juhász Roland. – Megrázó, ugyanakkor hatalmas élmény volt ez a délután. Közelről láttuk, milyen borzalmas körülmények uralkodnak egyes helyeken, olyan településen jártunk, ahol konkrétan boltot sem találni… A gyerekek és a nevelők hatalmas szeretettel fogadtak bennünket, előadással, ebéddel, sütivel vártak. A lurkók nagy része az intézményben tölti az ünnepeket, remélem, azzal, hogy mindenki megkapta, amire vágyott, valamelyest boldogabb karácsonya lesz. Némóval továbbá kitaláltuk, megszervezzük, hogy a válogatott görögök elleni meccsén a helyszínen szurkolhassanak a srácok a csapatnak, ami biztos nagy élmény lesz nekik, hiszen sokuk még a gyermekotthont is alig-alig hagyta el…

– Azon túl, hogy igyekeztünk minden olyan játékot elhozni, amit kértek a gyerekek, tettünk a fa alá kamerát, és más olyan elektronikai cuccokat, amikkel korszerűbbé tesszük az otthont. Nekünk ebben az évben előrehozták a karácsonyt, mert rendkívül megható volt végignézni a gyerekek előadását, amit a mi érkezésünk tiszteletére tanultak meg. Az pedig, hogy láttuk, mekkora örömöt szereztünk nekik, mindent megér – mondta Németh Krisztián, aki hamarosan az Egyesült Államokba utazik.

Olvasói sztorik